Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån - Betalningsanmärkning

Snabblån kan vara något för dig om du behöver en mindre summa pengar vid en tidpunkt då du tillfälligt har lite ont om stålar på kontot. Det är ett bra sätt att få in lite pengar snabbt när du vet att du inom max en månad kommer att få in tillräckligt mycket pengar för att betala tillbaka skulden. Har du en betalningsanmärkning är det dock inte alltid du får chansen att själv avgöra ifall du vill låna, eftersom många långivare direkt säger nej när de upptäcker att du har betalningsanmärkning.

Du kan få ett snabblån trots betalningsanmärkning

Bara för att du råkar ha en betalningsanmärkning ska du väl ändå ha rätt att låna pengar om din ekonomi är god? Det tycker inte alla banker och långivare tyvärr. Vissa tycker att det är lite för riskabelt att låna ut till någon som har en eller flera anmärkningar. Men med tanke på att det finns så många människor som har betalningsanmärkningar och som trots detta har det bra ekonomiskt så borde det väl gå att låna. Och precis så resonerar även ett helt gäng med långivare som erbjuder snabblån. Där kan du få ett snabblån med betalningsanmärkning.

Dessa långivare skiljer sig inte ett dugg från andra långivare bara att de är beredda att ta den chansen, att riskera sina pengar till någon som de har en betalningsanmärkning men som i övrigt har en stabil ekonomi. För det mesta är det inga problem och det är av detta skäl som långivarna som lånar ut till folk med betalningsanmärkningar finns.

Varför kan jag ta ett snabblån med betalningsanmärkning?

Som vi nyss skrev skiljer sig dessa långivare inget från andra långivare. Det stämmer huvudsakligen eftersom ditt lån är likadant som alla andra snabblån, men det som skiljer sig åt i dessa fallen är hur man gör bedömningen av din ekonomiska kraft. I vanliga fall är en betalningsanmärkning direkt = inget lån, men här gäller istället ett lite annorlunda sätt att se på en anmärkning.

De långivare som har snabblån trots betalningsanmärkning ser din ekonomi som ett stort pussel. Det finns flera pusselbitar som tillsammans visar på hur din ekonomiska styrka ser ut. En betalningsanmärkning är alltså bara en enda pusselbit som finns med i bedömningen. Har du en anmärkning så är det en negativ pusselbit men så länge du har fler positiva bitar än negativa så kan du få låna. Andra pusselbitar som spelar en betydande roll är fast inkomst, skulder, tillgångar, krediter och i princip allt annat som påverkar din ekonomi. Ifall pusslet mestadels visar på plus så är din ansökan troligen godkänd och du kan få ditt snabblån även trots en betalningsanmärkning.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta mikrolån trots betalningsanmärkning

Här finns långivare som lånar ut SMSlån / mikrolån trots betalningsanmärkningar. Nedan jämför vi lån på 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra nedan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook