Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån online

Smslån har fått sitt namn av att man kan ansöka om lånet direkt via mobilen med ett enkelt sms. I praktiken kallas ett lån av det här slaget, som är ett litet lån på ca 500 - 5000 kr och som återbetalas på bara 30 dagar, för ett mikrolån. Ibland kallas det även för ett snabblån. Om man vill ansöka om ett smslån online så går det väldigt ofta bra. De långivare som erbjuder smslån har nästan alltid webbsidor där du kan ansöka om lån via ett formulär. Detta är faktiskt för det mesta ännu smidigare än att ansöka via sms.

Hur fungerar det att ansöka om smslån online?

Smslån kommer ifrån att man ansöker om lån via sms men det hindrar inte att man kan ansöka om smslån även online. I princip alla långivare som låter dig ansöka om lån via mobilen har även möjligheten att ansöka online, på deras hemsida. Det finns dessutom ett antal fler långivare som erbjuder dig att ansöka om lån online som du inte kan ansöka till via sms, vilket gör att utbudet blir klart bättre om du väljer att gå ut på Internet och ansöka den vägen.

Väl inne på långivarens webbsida letar du bara upp det formulär du ska fylla i. Du skriver in dina personuppgifter och sådant som långivaren behöver veta om dig och din ekonomi. Det hela tar inte mer än några få minuter om du har koll på alla uppgifterna som behövs. När du skickat in din ansökan kommer den att granskas manuellt av någon som jobbar hos långivaren och en enkel kreditprövning kommer att göras för att se ifall du har en tillräcklig ekonomi för att ta detta smslån. Ifall du hade skickat in din ansökan via sms så hade man gjort exakt likadant, så det skiljer inte på något vis. Enda skillnaden är på vilket sätt du skickat in dina uppgifter. En bonus är att du slipper betala den kostnaden som det kostar att skicka in ett sms, vilken ibland kan vara relativt hög.

Ifall din ansökan blir godkänd får du in pengarna på det konto som du specificerat. Detta kan ta mellan 15 minuter (i allra bästa fall, om du har ditt konto hos en bank som samarbetar med långivare) och en dag. Du får dina pengar som senast dagen efter om du har ansökt på en vardag och ifall du ansökt på helgen kan det ta till på måndagen efter innan pengarna kommer in. Detta beror på ifall den långivare du lånat av har helgöppet eller ej.

Att tänka på när du tar smslån online

Ett smslån online är exakt likadant som ett smslån via mobilen. Den enda skillnaden är metoden för att skicka in ansökan. Det kan till och med vara smidigare att ansöka online eftersom det är lite lättare att skriva in alla uppgifter på datorn än på mobilen. När du letar efter smslån online har du dessutom bättre utbud då du även kan låna ifrån alla de långivare som erbjuder mikrolån men som inte låter dig ansöka via sms. Detta gör att du kan hitta ännu billigare smslån.

Jämför gärna smslån för att hitta det bästa och billigaste. Det kan nämligen skilja flera hundralappar mellan de billigaste lånen och de dyraste och det är mycket pengar när man bara lånar några tusenlappar i en månad. Du kan jämföra kostnader och villkor i vår egen jämförelse av smslån där du får en bra överblick och kan hitta ett vettigt lån snabbt.

Slutligen ska du tänka över ifall du verkligen behöver och har råd till detta smslån. Det är relativt dyrt att ta ett smslån och du måste veta att du har råd att betala tillbaka pengarna när det är dags. Ifall du inte betalar i tid blir det dessutom snabbt ännu dyrare än man tänkt från början.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook