Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån med betalningsanmärkning

Det finns massor av långivare som erbjuder dig att ta ett smslån. Vissa av dessa långivare godkänner inte din ansökan ifall du har en betalningsanmärkning. Andra långivare tycker att en betalningsanmärkning inte nödvändigtvis är så farlig så länge som din ekonomi är i ordning och därför kan tillåta dig att låna med en eller flera anmärkningar. På den här sidan går vi igenom hur det fungerar att ta ett smslån med betalningsanmärkning och vad man ska tänka på när man lånar.

Hur bedömer långivaren en betalningsanmärkning?

Ifall du har en betalningsanmärkning kanske du någon gång har försökt ta ett lån men blivit nekad just på grund av anmärkningen. Det är vanligt att banker och långivare direkt nekar dig att låna när de upptäcker att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Detta gäller även en del av de långivare som specialiserar sig på smslån.

Det som skiljer sig när du kan ta ett smslån med betalningsanmärkning är hur bedömningen av din finansiella situation utförs och vad som spelar in i densamma. Sådant som fast inkomst, tillgångar, skulder, kredithistorik etc påverkar vilket betyg din ekonomi får. Det gör även betalningsanmärkningar. Att ha en betalningsanmärkning ses alltid som en negativ sak av långivare men i det här fallet blir det inte automatiskt nej om du vill ta ett smslån med betalningsanmärkning. Istället räknas anmärkningen bara som en liten del och det är istället det totala betyget som avgör om du får låna pengarna eller ej. Ifall du blir godkänd så kommer du snabbt att få reda på detta. Då har du pengarna på ditt konto bara några minuter senare, eller som senast nästa arbetsdag.

Att tänka på när man tar smslån med betalningsanmärkning

Det finns flera saker som kan vara värda att tänka på. Det första du ska komma ihåg är att ett smslån inte är direkt billigt. Det kostar någonstans upp mot 350 kr att låna 2000 kr. Dessutom ska lånet betalas tillbaka snabbt, inom bara 30 dagar. Därför ska du inte ta ett lån i onödan. Det är dyrt att låna pengar och du måste veta både att du har råd att ta ett lån och att du kommer att ha pengarna för att betala tillbaka lånet när tiden har gått ut.

Det finns många olika långivare som har smslån med betalningsanmärkning och avgifterna för lånet skiljer ofta ganska mycket mellan olika långivare. Att kunna låna snabbt är en av de stora fördelarna med ett smslån, men samtidigt ska man inte vara för snabb. Det är alltid viktigt att ta sig tid att jämföra några olika lån för att se vilket som är billigast. Du kan lätt jämföra smslån här hos oss. Vi har nämligen sammanställt kostnaderna för ett antal långivare.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta mikrolån trots betalningsanmärkning

Här finns långivare som lånar ut SMSlån / mikrolån trots betalningsanmärkningar. Nedan jämför vi lån på 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra nedan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook