Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 18 år

Du som är 18 år och alltså är myndig har rätt att göra många olika saker och en av dessa saker är att ansöka om ett lån. När man är 18 år är det alltså klart möjligt att ta ett smslån, men det finns vissa saker som man bör veta. I denna artikel går vi igenom det som är viktigt att veta och tänka på när man vill ta ett smslån och är 18 år.

Det är inte säkert att du kan ta ett smslån

Bara för att du är myndig och enligt lag på egen hand kan ta ett lån betyder inte detta att du alltid kommer att kunna ta ett smslån när du är 18. Många långivare har sina egna krav på de som ska låna pengar och ett krav som ofta dyker upp är att man ska vara minst 20 år gammal för att få ett lån. Du som är 18 år kan därför inte alltid räkna med att kunna ta smslån hos alla långivare utan får först titta igenom vad villkoren säger. Vad skälet är till att det finns olika åldersgränser är kan man inte säga på rak arm men de långivare som väljer att sätta en högre åldersgräns tror säkerligen att de som är några år äldre har lättare att betala tillbaka. Chansen är t ex större att de har en fast inkomst.

Trots detta finns det fortfarande en del långivare som erbjuder smslån till dig som är 18 år. Även om utbudet krymper lite om man bara är 18 år och vill ta ett lån så finns det fortfarande möjligheter att ta ett smslån. Det gäller bara att hitta just de långivare som är villiga att låna ut pengar. I villkoren kan du ganska snabbt se vilken åldersgräns som står utskriven, och ifall det inte står något alls om en åldersgräns kan du som är 18 oftast också låna.

Villkor hos långivare som lånar ut till dig som är 18 år

Villkoren kan skilja sig en del mellan olika långivare så det går inte att säga att det alltid är vissa saker som gäller. Dock är det ofta ganska lika villkor och en del av dessa återkommer hos i princip alla långivare, vare sig de lånar ut till folk som är 18 eller ej.

Det finns alltid en åldersgräns, ibland är den 18 och ibland 20 eller 21. Du måste normalt ha åtminstone en liten inkomst, t ex tjäna en viss summa som minst på ett år. Denna summa är inte nödvändigtvis speciellt hög. I de flesta fall måste du ett telefonnummer registrerat i ditt namn. När du tar ett smslån, alltså lånar direkt via mobilen, så är detta ännu viktigare. En del långivare kräver även att du är och har varit folkbokförd i Sverige några år.

Ifall du har lånat hos en viss långivare tidigare kräver man ofta att alla gamla lån har betalats tillbaka utan problem för att det ska gå att få ett nytt lån. Många långivare lånar inte heller ut till folk som har betalningsanmärkningar.

Var hittar jag ett smslån för folk som är 18 år?

När man är 18 och vill hitta en långivare där man kan få ett smslån är det helt enkelt så att man får kolla vad de säger i villkoren. Det varierar friskt mellan olika långivare hur de tänker och vad de tillåter så det är alltid värt att titta in och se ifall de har en högre eller lägre åldersgräns.

För dig som är ute efter de billigaste smslånen och på ett smidigt sätt vill hitta ett lån som funkar för dig har vi vår jämförelse av smslån här på Ekonomi-portalen.com där du kan jämföra priser och villkor från många olika långivare. Du kan då snabbt se vilka som kan vara något för dig och ansöka om ditt lån. Här nedanför hittar du ett urval av långivare som erbjuder smslån / mikrolån till personer som är 18 år.

Ekonomi-portalen hjälper dig som är 18 att hitta ett mikrolån

Vill du hitta långivare där åldergränsen är 18 år? Här visar vi bara SMSlån du kan ta som 18-åring. Nedan jämför vi lån på 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra nedan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krKredit365Kredit365 491 kr491 kr
MonettiMonetti 491 kr491 kr

Följ oss på Facebook