Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Lånevillkor - Snabblån

Att läsa villkoren när du tar ett lån är alltid en väldigt god idé. Det finns ett antal lånevillkor för snabblån som du bör känna till och därför har vi här sammanställt de viktigaste och vanligaste lånevillkoren så att du kan få en bra överblick. Denna sammanställning är inte fullständig och du bör därför alltid läsa villkoren noga när du tar ett lån. Exakt vad som gäller skiljer sig också mellan olika långivare och av detta skäl är det ytterst viktigt att ta sig tid att kolla igenom alla lånevillkor för sitt snabblån.

Vem får ta ett snabblån?

För att få låna pengar ska du vara minst 18 år och ibland är åldersgränsen 20 år. Du ska även vara skriven i Sverige och du ska ha ett telefonnummer som är registrerat på dig och som finns listat i t ex Eniro. Detta är de grundläggande kraven som ska var uppfyllda.

Du ska även uppfylla kraven för ekonomisk stabilitet vilket innebär att du ska klara bedömningen av din ekonomi som långivaren gör innan du får låna. Där undersöker man ifall du har en inkomst och lite sådant och kollar även upp betalningsanmärkningar. Vissa långivare tillåter inte att du har en betalningsanmärkning medan andra kan tänkas godkänna detta om din ekonomi i övrigt bedöms vara stark.

Kostnaderna för ditt snabblån

När du tar ett snabblån har du oftast en avgift istället för ränta. Denna avgift varierar lite beroende på hur mycket du vill låna. T ex kan det kosta någonstans mellan 200 och 500 kr att ta ett snabblån. Ta alltid reda på hur mycket ditt lån kommer att kosta totalt.

Utöver den vanliga avgiften förekommer också andra avgifter ibland. Vissa långivare försöker att endast ha en avgift för att det ska bli enklare att få en överblick men det kan även tänkas att du får betala en uppläggningsavgift eller en liten kostnad för ränta osv. Detta får du inte missa utan räkna ut den totala kostnaden i dina lånevillkor för snabblån innan du lånar.

Återbetalning av lånet

Tar du ett snabblån ska du veta att du måste betala tillbaka det snabbt. Normal återbetalningstid är 30 dagar och när denna period är slut ska du betala tillbaka själva lånet plus ränta och andra avgifter. Några få långivare erbjuder även lån på upp till 45 dagar men detta är sällsynt och då blir lånet också dyrare. Ifall du inte betalar in ditt lån i tid innebär detta en del olika problem.

Dröjsmålsränta / Förseningsavgift

Ifall du inte betalar in ditt lån i tid kan det som sagt bli lite dumt. Du får då betala en förseningsavgift som ligger på runt 50 kr och dessutom får du en dröjsmålsränta som tickar på tills dess att du betalat in de pengar som du är skyldig. Ifall du är sen med inbetalningen av ditt snabblån kan detta även leda till att du inte får låna av samma långivare igen och i värsta fall även inkasso.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook