Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Låna direkt

Idag finns det många långivare vars mål är att låna ut pengar så snabbt och smidigt som möjligt. Förr i tiden fick du gå in till ditt bankkontor och prata med en trist bankman för att över huvudtaget ha en möjlighet att få ett lån. Idag kan du ansöka om lån via Internet eller mobiltelefonen. Nu kan du låna direkt, utan fördröjningar och utan att behöva krångla. Nu kan du låna direkt när du behöver pengarna, vad du än vill köpa.

Olika sätt att låna pengar direkt

Det finns ett antal olika sätt att gå till väga om du vill låna pengar direkt. Vilket av dessa sätt du väljer är helt upp till dig och beror huvudsakligen på vad du tycker är smidigast. Alla sätt att låna pengar direkt är mer eller mindre enkla och vilket du än väljer så är kostnaderna ungefär desamma. Vill du spara pengar handlar det i första hand om att hitta den billigaste långivaren.

Låna direkt via Internet

Internet har hjälpt till att göra väldigt många saker snabbare och smidigare. Att låna pengar är inget undantag. När du vill låna direkt kan du göra detta genom att gå in på långivarens webbsida och där fylla i ett litet formulär med de viktigaste uppgifterna. Så fort du skickar in dessa uppgifter görs en undersökning av hur din finansiella situation ser ut (långivaren gör t ex en kreditupplysning) och du får snart reda på ifall du har blivit godkänd att låna. När du har blivit godkänd kommer pengarna att betalas ut till dig väldigt snabbt, antingen samma dag eller dagen efter beroende på vilken bank du har ditt konto på.

Låna via mobilen

Nästa smarta sätt att låna pengar direkt är via mobiltelefonen. När du lånar på detta vis kan du t ex skicka ett sms till långivaren för att starta själva processen och sedan får du snart ett sms tillbaka där du uppmanas att skicka in vissa uppgifter om dig själv. Efter det är det precis samma sak som ifall du ansöker via Internet. Din ansökan kontrolleras och du blir antingen godkänd eller ej. Om du blir godkänd får du pengarna väldigt snabbt, nästan direkt.

Lite mer information om att låna direkt

Ett lån av det här slaget kallas ofta för t ex snabblån. Ett snabblån är i de flesta fall samma sak som ett mikrolån, alltså ett lån där du lånar en mindre summa mellan 1000 kr och 5000 kr. Ett snabblån kallas för snabblån för att du kan få dina pengar så snabbt men även för att du ska betala tillbaka dem snabbt. Normal återbetalningstid för ett sådant lån är 30 dagar. När du vill låna en summa som överstiger 5000 kr kan du inte längre ta ett mikrolån och då gäller inte heller den korta återbetalningstiden. Dock är det idag väldigt smidigt även att ansöka om t ex privatlån och du får besked om ditt lån riktigt snabbt även här. När du tar ett privatlån brukar du dock som minst kunna ta lånet på ett år. Detta är inte nödvändigtvis dåligt och ett privatlån är dessutom betydligt billigare i förhållande till den summa du får låna, något som kan vara värt att tänka på när du är på väg att ta ditt lån.

När du vill låna direkt är det självklart viktigt med snabbhet, det är själva poängen. Men man får inte glömma bort att ta sig tid att fundera igenom sitt lån då det ju ändå kostar en del pengar. Du kan spara en hel del pengar genom att ta dig tid att jämföra olika lån för att hitta det billigaste och kanske är det till och med så att du inte behöver det där lånet när du tänker efter.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook