Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån 5000

Mikrolån är den vanligaste typen av lån som du letar efter om du vill låna 5000 kr snabbt. Lån på 5000 kr var tidigare den största storleken som det gick att få när det gällde mikrolån. Nu har detta ändrat sig och det finns faktiskt ännu större att få tag på. Men lite negativt för dig som vill låna är att det fortfarande inte är speciellt många låneinstitut som erbjuder snabblån på 5000 kr trots att det inte är de största längre. Istället är det fortfarande vanligast att snabblån på 3000 kr är det största som erbjuds.

Annars är det inga speciella villkor som gäller för snabblån på 5000 kr. Skillnaden om man jämför med lån på 500 – 4000 kr är att priset självklart blir högre.

Snabblån på 5000 kr i form av ett privatlån

Det finns även några få långivare som erbjuder dig att låna 5000 kr genom vanliga privatlån. Väljer du att låna pengar på detta viset kan du räkna med att få låna pengarna under längre tid. Månadskostnaden kommer därmed att bli lägre men totalkostnaden blir högre. En annan nackdel med denna typ av lån om du verkligen vill ha pengarna snabbt är att det oftast tar ett par dagar extra innan de sätts in på ditt konto.

Vad kostar ett snabblån på 5000 kr?

Priserna för ett snabblån på 5000 kr varierar mycket beroende på vilken långivare du kollar. Men du kan räkna med att priserna börjar på runt 550 kr. Sen stiger de mycket och hos vissa långivare kostar det minst 1000 kr mer att låna.

Eftersom det kostar så pass mycket att låna pengarna är det viktigt att först verkligen fundera igenom ifall det är rätt beslut att låna. Generellt kan man säga att ifall det finns tvekan är det inte en bra idé att låna.

Glöm heller inte bort att pengarna ska återbetalas snabbt. Detta medför att du måste ha tillräckligt med pengar redo när löptiden går ut. Har du inte det finns det stor risk att lånet blir dyrare.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook