Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Mclån

Är det dags att köpa en motorcykel? Då kan det säkerligen vara så att du har ett behov av att låna pengar till köpet, för det är ju långt ifrån alltid som man har så mycket pengar tillgängliga. Ett mclån kan vara en mycket bra lösning ifall du behöver lite pengar för att finansiera din motorcykel och eftersom ett mclån är ett lån med säkerhet så blir det inte heller så farligt dyrt.

Mclån - Ett lån med säkerhet

Att låna med säkerhet innebär att du lånar pengar och erbjuder banken någonting värdefullt som säkerhet för lånet. Det kan t ex vara ett hus, en lägenhet, en bil, båt eller just det, en motorcykel. Du måste inte äga motorcykeln som du vill låna mot redan nu, utan det kan vara en MC som du är på väg att köpa.

Fördelen med ett lån med säkerhet är att banken tycker att risken är betydligt mindre för dem när de har någon slags säkerhet för sina pengar. Och när banken känner sig trygg så innebär detta att du får en bättre ränta på ditt lån, och då blir lånet genast billigare.

Villkor och regler för mclån

Det finns en del olika regler och saker att tänka på när man tar ett mclån. Dessa kan vara bra att veta när man ska söka sitt lån, så att man inte får några tråkiga överraskningar på vägen.

För det första är det bra att veta att du inte kommer att få låna hela beloppet till din MC utan troligen ligger gränsen på ca 80 % av värdet. Detta beror helt enkelt på att en motorcykel minskar i värde ganska snabbt och banken vill inte riskera att den är plötsligt är värd mindre än det du har lånat. De resterande 20 % kan du antingen betala kontant ifall dessa pengar finns eller så får du ta ett annat lån, ett lån utan säkerhet för att täcka upp den kvarvarande kostnaden.

För det andra finns det en gräns för hur gammal din motorcykel får vara. Du får normalt inte ta ett mclån ifall motorcykeln som du vill köpa är äldre än 9 år. Kolla alltså upp hur gammal motorcykeln är ifall du ska köpa en begagnad, så att du vet om det går att få ett mclån med den som säkerhet.

Utöver de andra villkoren så gäller även att du måste vara minst 18 år för att få ta ett mclån. Ibland är det till och med så att du måste vara 20 år för att få låna. Kolla upp detta i förväg så att du vet vad som gäller. Banken kommer även att göra en kontroll av din finansiella situation så att du klarar av ditt lån. Exempelvis kommer man att kolla ifall du har några betalningsanmärkningar.

Sist men inte minst ska nämnas att många MC-handlare erbjuder egna mclån eller avbetalningsplaner. Dessa är inte alltid dåliga och det är många gånger värt att jämföra det som MC-handlarna erbjuder själva med vad banken kan ge dig för villkor på lånet. Vad som är billigast är svårt att veta men det är klart trevligare att veta att man har kollat upp alla möjligheter till ett bra lån.

Följ oss på Facebook