Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 2000

Att låna 2000 i form av ett smslån är ganska lätt då det finns många långivare som erbjuder just smslån och 2000 kr är en av de vanligare beloppen som går att låna. Själva poängen med ett smslån är att man kan ansöka om lånet direkt via mobilen, det går snabbt att få pengarna och det är ganska smidigt rent allmänt att låna. Ett smslån på 2000 ska betalas tillbaka inom 30 dagar (några få långivare erbjuder även längre återbetalningstid så som 45 dagar) och då ska man betala tillbaka de pengar man lånat plus ränta och avgifter. Normalt kostar ett lån på 2000 kr ungefär 400 kr men det kan både vara dyrare och billigare då priserna varierar stort.

Detta gäller för ett smslån på 2000 kr

När du ska ta ett smslån gäller precis som vanligt att långivaren har en del krav på dig som ansöker om lånet. De vanligaste kraven är att du har uppnått en viss ålder, ibland är gränsen 18 och ibland 20 eller 21 och att du är folkbokförd i Sverige. För att kunna ta ett smslån krävs det nästan alltid också att du har ett telefonnummer registrerat i ditt namn, vilket ju är ganska logiskt.

När du ansöker om att få låna kommer man göra en kreditprövning för att se om du har en tillräckligt bra ekonomi för att låna 2000 kr. Många långivare kräver att du har antingen en fast inkomst eller åtminstone att du har en viss inkomst totalt varje år, t ex 20 000 kr under ett år. Detta för att man vill vara säker på att du som lånar ska kunna betala tillbaka pengarna. En del långivare godkänner inte ansökningar från folk med betalningsanmärkningar men det finns en del långivare som ger smslån till folk med betalningsanmärkningar också.

Att hitta bra och billiga smslån på 2000 kr

Det är viktigt att ta sig tid att titta runt när man vill ta ett smslån. Det kanske känns lite motsägelsefullt att ta det lite lugnt och inte skynda sig för mycket just eftersom smslån normalt handlar om att kunna låna en mindre summa riktigt snabbt. Problemet är att de långivare som lånar ut 2000 i form av smslån ofta har väldigt varierande priser. Detta leder till att du kan spendera allt ifrån 300 kr till 700 kr för att få låna samma belopp. Självklart vill man mycket hellre betala 300 kr för sitt smslån än det dubbla och därför är det viktigt att ta sig tid att leta och jämföra långivare.

Ett enkelt sätt att jämföra smslån är att kolla in vår egen jämförelse av smslån på 2000 kr. Här kan du se hur mycket det kostar att låna 2000 hos en mängd olika långivare och även se andra kostnader och villkor som kan vara bra. Då får du en smidig överblick och kan välja det lån som är billigast. Ifall du kan tänka dig att låna via nätet också kan du titta på vår jämförelse av mikrolån på 2000 kr. Enda skillnaden mellan ett mikrolån och ett smslån är att smslånet kan tas via mobilen medan mikrolånet huvudsakligen tas på långivarens webbsida.

Lite bra att tänka på gällande smslån

Att ta smslån är ganska dyrt. Om du jämför räntan på ett smslån med räntan på t ex ett privatlån eller ett annat vanligt lån där du får låna pengarna i minst ett år så är skillnaden stor. Smslån och mikrolån är dyra i förhållande till hur kort tid du faktiskt har på dig att betala tillbaka pengarna. Tänk alltid igenom ditt beslut innan du lånar så att du vet att du verkligen har råd att betala tillbaka pengarna när det är dags. Ifall man inte betalar tillbaka i tid blir lånet ofta ännu dyrare på grund av förseningsavgifter och dröjsmålsränta etc. Tänk på att det är viktigt att kolla runt och jämföra priser då man på detta vis kan spara många hundralappar.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 2000 kr

Här finns långivare som lånar ut 2000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 2000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 370 kr370 krDayPayDayPay 404 kr404 kr
Kredit365Kredit365 459 kr459 krMonettiMonetti 459 kr459 kr
MeddelandelånMeddelandelån 476 kr476 kr

Följ oss på Facebook