Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Mikrolån 1000

Mikrolånen dök upp på den svenska marknaden i mitten av förra årtiondet. Då hade nämligen långivare insett att det fanns en marknad för att låna ut mindre summor under en kort tid. Det tog heller inte lång tid innan denna form av lån blev en stor succé.

Vill du läsa mer vad ett mikrolån är för något ska du besöka vår sida där vi skriver lite allmänt om denna form av lån. I denna artikel ska vi nämligen avgränsa oss till mikrolån på 1000 kr och vad som gäller för just den.

Pris för ett mikrolån på 1000 kr

Det första du ska ha klart för dig är att det inte är frågan om något billigt lån om man vill ta ett mikrolån på 1000 kr. Du kan nämligen räkna med att få betala runt 250 kr för att få låna denna summa. Du måste alltså betala in sammanlagt cirka 1250 kr när låneperioden är slut.

Summan på 250 kr i kostnad för ett mikrolån på 1000 kr ska du även ta som ett riktmärke då det varierar väldigt mycket på prisnivåerna hos de olika låneinstituten. Vill du jämföra priser på mikrolån på 1000 kr kan du göra det på vår jämförelsesida för just detta. I listan längst ner på denna sida hittar du även länkar till ett antal långivare och vilka priser som gäller där.

Ska man ta ett mikrolån på 1000 kr eller ej?

Detta är självklart en central fråga för dig som du funderar nog på innan du skickar in en ansökan. Tycker du att det är värt att betala kostnaden som tillkommer för lånet och har en ekonomi som klarar av det ska inget behöva hindra dig.

Är det dock så att du inte känner dig säker på om det är värt det eller tvekar på om din ekonomi verkligen klarar av den extra kostnaden är grundtipset att du alltid ska avstå att ta ett mikrolån på 1000 kr. Det är nämligen så att ifall du inte betalar tillbaka i tid tillkommer det normalt extra kostnader som gör att lånet blir klart dyrare.

Mer att tänka på för mikrolån på 1000 kr

Det är som alltid väldigt viktigt att noga läsa igenom alla villkor som långivaren ställer innan en ansökan om ett mikrolån på 1000 kr skickas in.  

Du kommer då exakt t ex att få reda på hur länge du får låna pengarna. Det vanliga är ju att ett lån sträcker sig i 30 dagar men det kan finnas långivare som erbjuder andra villkor för detta.

I villkoren hittar du även information om vilka krav det ställs på dig för att du ska få ta ett lån. Krav som ställs kan handla om att du måste ha en viss årsinkomst och att du måste vara tillräckligt gammal. Vidare hittar du även fakta som berättar vad som händer om du inte betalar tillbaka i tid.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 1000 kr

Här finns långivare som lånar ut 1000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 1000 i 30 dagar.
MeddelandelånMeddelandelån 0 kr0 krNåtlånNåtlån 335 kr335 kr
DayPayDayPay 372 kr372 krMonettiMonetti 395 kr395 kr

Följ oss på Facebook