Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Husbilslån

Hubilslån är i princip samma sak som vilket annat lån med säkerhet som helst. Du lånar med din husbil som säkerhet och får på så vis en bra ränta. Det fungerar på samma sätt som t ex ett billån eller ett båtlån.

Vad gäller för ett husbilslån?

Du kan inte låna 100 % av husbilens värde på grund av att banken vill vara säker på att de verkligen får ut så mycket som de lånar ut ifall du får problem att betala ditt lån. Därför kan du endast låna upp till 80 % av värdet. Resterande 20 % kan du betala som handpenning men det funkar även att lämna ett inbytesobjekt. Detta kan vara en gammal husbil eller annat av värde som fungerar att byta in.

Du kan ta ett husbilslån på ca 2 - 15 år. Exakt hur lång tid du vill låna får du själv avgöra inom ramen för vad din bank erbjuder. Det finns fördelar både med en längre och en kortare återbetalningstid så fundera ut vad som passar dig bäst.

Tänk på att du troligen inte kan ta ett husbilslån med din husbil som säkerhet ifall du köper den ifrån en privatperson. Husbilen ska köpas av en auktoriserad handlare för att du ska ha möjlighet att ta ett husbilslån. Köper du av en privatperson eller en handlare som inte är auktoriserad så kan du istället ta ett privatlån för att betala husbilen. Det blir lite högre ränta på ett privatlån.

Hur hittar jag ett bra husbilslån?

Det är inte jättevanligt med husbilslån. De stora bankerna har dock husbilslån eller lån som kanske heter någonting annat men som i princip är ett husbilslån eller täcker in husbilar och husvagnar mm. Det bästa du kan göra är att titta in på de bankerna och se vad de erbjuder för räntor och villkor. Det är alltid en bra idé att samla information innan man bestämmer sig för vart man ska vända sig.

Vi hjälper dig på traven genom att lista några banker som har just husbilslån. Kolla in deras webbsidor för mer information och se till att du jämför räntor, amorteringstid, avgifter och andra villkor som kan spela in på lånets kvalitet. Då kan du få ett bra och billigt lån. Kan du inte få ett husbilslån av något skäl kan du använda får sida för jämförelse av privatlån för att hitta ett riktigt bra privatlån istället, det är normalt inte så mycket dyrare.

Följ oss på Facebook