Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån

Ett snabblån är ett lån som man kan ansöka om snabbt och enkelt och framför allt få pengarna väldigt snabbt om ansökan blir godkänd. Snabblån är oftast någon form av mikrolån. Det är små lån mellan 1000 kr och 5000 kr som man kan ansöka om via webben, telefon eller sms och få in på sitt konto så snabbt som några minuter efter att ansökan blivit godkänd.

Vad är det som gäller när man ska ta ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån där man kan få in pengarna på kontot väldigt snabbt. Tyvärr är det även så att man ska betala tillbaka pengarna ganska snabbt, i alla fall om man jämför med andra typer av lån. Normalt är att du får låna pengarna i 30 dagar men i vissa fall kan du få låna upp till 45 dagar. Du ska dock veta att det kostar mer att låna 45 dagar än 30, varför det inte nödvändigtvis behöver vara en bättre lösning.

För att få ta ett snabblån ska du vara minst 18 år och din finansiella situation ska vara så bra att långivaren bedömer att du kan betala tillbaka lånet utan problem. För att kontrollera detta görs en kreditupplysning där långivaren får reda på en del saker om din ekonomi, t ex ifall du har några betalningsanmärkningar. En del långivare lånar inte ut till folk som har betalningsanmärkningar medan vissa inte ser detta som ett hinder så länge resten av ekonomin är under kontroll.

Jämför snabblån - Det lönar sig

Ett snabblån har ofta en fast avgift istället för ränta. Ibland finns det även uppläggningsavgift, ränta eller andra mindre avgifter kopplade till lånet. Dock är det i de flesta fallen ganska enkelt att få en överblick som visar den totala kostnaden för att låna ett visst belopp. Det finns även massor av långivare som erbjuder snabblån och deras avgifter brukar variera ganska kraftigt. Du kan få betala mellan 250 och 450 kr för exakt samma summa med exakt samma återbetalningstid.

Snabblån - Att tänka på

Det är viktigt att tänka efter en gång extra innan man tar ett snabblån, t ex ett smslån. Om du kan låta bli att låna pengarna är det ofta bättre då det inte är gratis att ta ett lån. För att få låna 2000 kr får du t ex betala någonstans mellan 300 och 400 kr. Och då får du bara låna pengarna i 30 dagar.

Om du vet att du kommer att få in pengar på ditt konto som du kan använda för att betala av lånet så är det givetvis inget problem, men samtidigt kanske du kan klara dig utan lånet. Det är ingen bra idé att ta ett lån av det här slaget för att betala av andra lån då detta enbart leder ner i en negativ spiral som ökar din skuld. Har du många skulder kan du eventuellt försöka att samla dem alla under ett enda stort billigare lån, t ex ett privatlån eller hypotekslån.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook