Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Husvagnslån

Ifall du ska köpa en husvagn finns det möjlighet att få ett husvagnslån. Detta lån är så som de flesta lån av den här typen ett lån med säkerhet, där din husvagn blir säkerhet för lånet. Tack vare säkerheten kan du få en bra ränta.

Ett lån med säkerhet kan man få när man köper någonting av stort värde som banken anser att de kan ta som säkerhet för lånet. Det kan vara en tillgång av något slag men ofta är det t ex ett hus, en lägenhet, en bil, båt, MC eller husvagn.

Vad som gäller för ett husvagnslån

För det första ska man veta att det inte går att låna hela beloppet till husvagnen. Det går endast att låna upp till ca 80 % av det totala värdet. Detta på grund av att banken vill vara säker på att den husvagn du köper kommer att kunna täcka upp hela lånet.

De 20 % som är kvar kan du betala kontant eller om du inte har pengarna så kan du ta t ex ett privatlån som täcker det kvarvarande beloppet. Ett sista alternativ är att lämna in en gammal husvagn som inbytesobjekt och på så vis betala för de där sista procenten. Har du redan en husvagn kan detta vara ett alternativ värt att titta närmare på.

Någonting som är viktigt att tänka på är att du förmodligen inte kan ta ett husvagnslån ifall du köper din husvagn av en privatperson. Husvagnslån gäller i regel endast om du köper din husvagn av en auktoriserad handlare och ifall du köper den någon annanstans så är det troligen så att du istället får satsa på ett privatlån för att finansiera köpet.

Normalt kan du låna pengarna mellan ca 2 och 15 år. Hur lång återbetalningstid du väljer är upp till dig men detta kan även diskuteras med banken, som kanske har förslag eller till och med krav. Ju snabbare du betalar av ditt lån ju billigare kommer du undan totalt men samtidigt ger en lång avbetalningstid lägre kostnader varje månad, vilket kan vara skönt.

Var hittar jag ett husvagnslån?

Det är långt ifrån alla banker som erbjuder denna typ av lån. De vanliga stora bankerna brukar erbjuda husvagnslån eller en motsvarighet som kanske går under ett annat namn. Du kan titta runt på Internet för att se vilka räntor och andra villkor som gäller. Här längst ner på sidan kan du lite snabbt se några banker där du kan ta ett husvagnslån.

Följ oss på Facebook