Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Uppvärmning

Blå pil

I menyn hittar du alla våra artiklar. Klickar du på en av våra menykategorier så dyker alla artiklar i den kategorin upp.

I denna delen av sidan kan du hitta flertalet artiklar som är designade för att ge dig nyttig information när det gäller uppvärmning. Vi listar t ex fördelar och nackdelar med olika värmesystem. Du kan vidare hitta bra tips som kan hjälpa dig att sänka kostnaderna för uppvärmning i hemmet. Förhoppningsvis kan faktan och länkar du hittar här hjälpa dig att uppnå målet du siktar på.

Allmänt om värmesystem

I vårt klimat är det nödvändigt att värma våra bostäder under en stor del av året.Värmesystemen har under tidens gång utvecklats från en enkel brasa på golvet via olika former av öppna spisar, kaminer och kakelugnar till centralvärmesystem.

Den vanligaste uppvärmningsformen för villor är i dag direkverkande el, vilket i viss mån är en tillbakagång till separat uppvärmning i varje rum. Visserligen avsevärt mycket enklare då man har en central distrubution av energin och slipper att själv bära in ved eller koks. Under 1970-talet trodde man stort på kärnkraften och installation av direktverkande el för uppvärmning av villor uppmuntrades av myndigheterna och elen var billig.

I dag har tiderna förändras, och ett allt mer ökat miljötänkande har gjort att kravet på energihushållningen har ökat. Till detta kommer kraven på nedläggning av kärnkraftverken  och att elpriset numera sätts efter världsmarknadspriset och i första hand den europeiska spotmarknaden. Elpriset har därför ökat kraftigt och till detta har även ökade skatter och miljöavgifter tillkommit.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.