Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Billån - Betalningsanmärkning

Ett billån kan du ta när du är på väg att köpa en ny bil och behöver pengar för att betala den. Ett billån är ett låna med säkerhet, och det är som du kanske har gissat din bil som blir säkerheten för lånet. När du tar ett billån måste du genomgå en kontroll av din ekonomi. Banken utför en undersökning vid varje låneansökan för att ta reda på ifall låntagaren har en tillräckligt stark ekonomi för att klara av lånet. I detta ingår även en koll efter betalningsanmärkningar.

Ett billån med betalningsanmärkning

I många fall kan det ta stopp när man försöker ta ett billån med betalningsanmärkning. Det gäller i och för sig inte bara billån utan alla typer av lån. En eller flera betalningsanmärkningar kan tyvärr göra att banken direkt avslår din ansökan om lån med motiveringen att din finansiella situation inte är tillräckligt bra för att du ska få ta ett lån.

I Sverige finns det dock många som har betalningsanmärkningar och det är långt ifrån alla som faktiskt har problem med ekonomin. Det krävs inte så jättemycket för att få en anmärkning och ännu viktigare, när du väl har fått en betalningsanmärkning så följer den med dig i hela tre år. Detta gäller även om du skött din ekonomi perfekt de senaste åren och inte har vare sig skulder eller andra problem. Av detta skälet finns det nu för tiden långivare som godkänner billån med betalningsanmärkning. Det finns alltså möjlighet att få ett lån trots att du har en anmärkning, vilket är skönt att veta om man själv vet att man klarar av ett billån. De långivare som erbjuder detta har normalt en lite annan metod för att bedöma ifall du är finansiellt redo för ett lån.

Hur fungerar ett billån med betalningsanmärkning?

På det stora hela är detta lån precis likadant som ett vanligt billån. Det finns två större saker som skiljer ett billån med betalningsanmärkning från ett billån i allmänhet. För det första så kommer du att få betala en lite högre ränta på ditt lån. Detta beror på att långivaren tycker att risken är lite större när man lånar ut till någon med betalningsanmärkningar.

Det andra som skiljer lånen åt är hur man gör bedömningen av den ekonomiska situationen. De långivare som tillåter betalningsanmärkningar gör på ett annorlunda sätt. De ser inte en betalningsanmärkning som ett tvärstopp utan bara som en av flera faktorer som spelar in på din ekonomi. En betalningsanmärkning är alltid en negativ sak och kommer att ge dig ett lägre betyg men det finns även andra saker som spelar in och bättrar på betyget. Detta kan vara fast inkomst, sparade pengar, låga skulder och annat som visar på en stark ekonomi. Om slutbetyget är godkänt så kommer du att få ta ditt billån även med betalningsanmärkning.

Ekonomi-portalen hjälper dig att hitta ett Billån

Nedan finner du de långivare som erbjuder billån. Du kan se effektiv ränta, som är ett bra sätt att jämföra billån och även lite annan bra info. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

Följ oss på Facebook