Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Jämföra mikrolån

Det är en djungel när man vill ta ett mikrolån. Det finns mängder av långivare och det dyker upp nya aktörer på marknaden titt som tätt. Långivarna konkurrerar med varandra om er som vill låna pengar och av detta skäl pressar man priserna så gott det går. Det är trots detta en väldigt stor skillnad mellan olika långivare och det finns både ganska billiga alternativ och riktigt dyra. Av detta skäl är det viktigt att jämföra mikrolån innan man lånar, så att man inte betalar en massa onödiga pengar för sitt lån.

Jämföra mikrolån - Vilka kostnader finns?

Innan man kan börja jämföra mikrolån på allvar är det bra att veta vilka kostnader som ingår när man lånar. Ett mikrolån har för det mesta en fast avgift istället för ränta. Ibland tar långivare ut en liten räntekostnad utöver avgiften och det kan även tänkas att det tillkommer kostnader i form av uppläggningsavgift, aviseringsavgift eller en kostnad för ansökan via t ex sms.

Det viktiga här är att man hela tiden har koll på vilka kostnader som finns och att man ser till att ta reda på hur mycket mikrolånet kostar totalt. Om man vill jämföra mikrolån ska man hela tiden jämföra de totala kostnaderna eftersom att det är dessa som spelar roll. Vissa långivare har bara en enda avgift medan andra har många olika som man måste räkna in. Vilket som blir dyrast totalt vet man inte i förväg, det får man räkna på. Se därför alltid till att du läser alla villkor och kollar upp alla kostnader innan du jämför mikrolån.

Jämföra mikrolån - Kostnaderna skiljer mycket

Det största skälet till att man ska jämföra mikrolån innan man tar sitt lån är att det finns mycket pengar att spara. De flesta strävar efter att låna så billigt som möjligt och det är klart att man föredrar ett billigare lån framför ett dyrare. Det är speciellt viktigt när skillnaden mellan de billigaste långivarna och de dyraste är så markant.

Om man tar som exempel ett mikrolån på 2000 kr så kan de totala kostnaderna för detta lån ligga på allt ifrån 250 kr till upp mot 450 kr. Det är en stor skillnad på det billigaste lånet och det dyraste varför det utan tvekan är värt den extra tiden det tar att undersöka sina alternativ innan man tar sitt mikrolån. Många tycker att mikrolån och snabblån är bra just för att det går så snabbt att få sina pengar, men det är definitivt värt att lugna ner sig lite och jämföra innan man lånar, det tjänar man på.

Du kan jämföra mikrolån hos oss

Ifall du tycker att det verkar vara en bra idé att jämföra mikrolån innan du lånar så kan vi hjälpa dig lite. VI har nämligen jämfört olika mikrolån från mängder av långivare och ger dig en bra sammanställning av hur dyra lånen är totalt. Du kan snabbt se vilka långivare som är billigast. Gå till vår sida för jämförelse av mikrolån direkt.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook