Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Bolån - Betalningsanmärkning

Att få ett lån eller ett bolån för den delen när man har en eller flera betalningsanmärkningar är inte alltid det lättaste. Många banker kontrollerar ifall du har några betalningsanmärkningar direkt när de går igenom din låneansökan och nekar dig direkt ett lån ifall de upptäcker att du har anmärkningar. Det är dock långt ifrån omöjligt att få ett bolån även om du har en betalningsanmärkning.

Ett bolån är ett lån med säkerhet

När du vill ta ett privatlån så har du ingen säkerhet för ditt lån och detta gör så klart att banken blir mer nervös över att låna ut pengarna. När du tar ett bostadslån kommer istället en stor del av lånet att vara med säkerhet. Din bostad kommer att vara säkerheten och banken tar då en betydligt mindre risk. Även om du inte skulle klara av att betala tillbaka ditt lån så finns det då en lösning som gör att banken kan få tillbaka sina pengar, alltså genom att ta din bostad. Detta är en sak som talar för att du kan få ett bolån trots betalningsanmärkningar. Dock är det inte riktigt så enkelt. Många stora banker tillåter tyvärr inte att låntagaren har några betalningsanmärkningar. Men det finns ändå hopp.

Långivare som erbjuder bolån trots betalningsanmärkningar

Det finns flera idag långivare som lånar ut även till dig som har en eller flera anmärkningar. Det krävs inte speciellt mycket för att du ska få en betalningsanmärkning och det är många som har en anmärkning som har en stabil ekonomi och inte skulle ha några problem att betala tillbaka sitt lån. Flera långivare har tagit fasta på detta och använder sig därför av en lite annorlunda metod när de bedömer din förmåga att betala tillbaka lånet.

Istället för att allting står och faller med betalningsanmärkningen så ser dessa långivare en betalningsanmärkning endast som en del i ett större pussel. En anmärkning är självklart ett minus men långivaren tittar även på andra saker i din ekonomi så som ifall du har en fast inkomst, sparat kapital och ifall du har dina finanser under kontroll. Du får sedan ett betyg på din totala ekonomi med allting inräknat och ifall detta betyget är godkänt så kan du få ditt bolån.

Vad är det för hake om du vill låna trots betalningsanmärkning?

Eftersom du som har en betalningsanmärkning eller fler räknas som en högre risk för banken som lånar ut pengarna så kommer de att kompensera detta genom att ta ut en högre ränta. Du får alltså betala lite mer för ditt lån totalt. Hur mycket räntan skiljer mellan de "vanliga bankerna" och de som lånar ut till folk med betalningsanmärkningar varierar från långivare till långivare men det behöver inte vara så farligt mycket mer om du hittar rätt långivare.

Andra fall då det kan vara svårt att få lån

Ifall du t ex är egenföretagare eller har projektanställning kan det också ibland vara svårt att få ett bolån. Du räknas även då in i en grupp med högre risk och det kan få många av de stora bankerna att neka dig ett lån. Dock är det ju inget som säger att du skulle ha problem att betala tillbaka ditt lån bara för att du är egenföretagare eller har en annorlunda anställningsform. I dessa fall kan det också fungera med någon av de långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning eller lån utan fast anställning, men ibland funkar det helt enkelt lika bra att helt enkelt bara ta en diskussion med din vanliga bank och förklara situationen. Om du kan visa på att du inte tillhör den högre riskgruppen så kan du ofta få ta ditt lån ändå.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta Bolån trots betalningsanmärkningar

 • Freedom Finance

  Freedom Finance är ett spännande alternativ om du vill söka ett bostadslån trots en betalningsanmärkning. De har nämligen ett lån som speciellt inriktar sig på detta. Vill du kan du ringa dem direkt på nummer 0431-45 74 44 för att få mer info.

  Villkor för bostadslån trots betalningsanmärkning hos Freedom Finance
  - Upp till 90 % av lånet som bottenlån.
  - Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.
  - Valen på bindningstider är 3 månader, 1, 2, 3, 4, 5, 7 eller 10 år.
  - Amorteringstid 5-40 år men även korttidslån.
  - Räntan sätt individbaserat.
 • Bluestep

  Bluestep är ett annat bra alternativ om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Enligt dem själva säger de ja till fler ansökningar än andra.

  Villkor för att få ett bostadslån trots betalningsanmärkning hos Bluestep
  - Upp till 85 % av lånet som bottenlån.
  - Ansökningar från personer med betalningsanmärkningar accepteras.
  - Kan välja ett amorteringsfritt lån.
  - Vid kreditbedömning bedöms framtida betalningsförmåga inte historiken.
  - Räntan sätt från person till person beroende på återbetalningsförmågan.

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet - helt utan kostnad

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Följ oss på Facebook