Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 1000

1000 kr är ett av de vanligare belopp som går att låna i form av ett smslån. Det finns många långivare som erbjuder dig att ta ett smslån på 1000 kr och du har sedan normalt 30 dagar på dig att återbetala lånet tillsammans med den ränta som långivaren tar.

Så här funkar smslån på 1000 kr

Ett smslån är i sig ett lån som du tar direkt via din mobiltelefon. Du skickar normalt in din låneansökan via ett sms och kan sedan sköta hela ansökan bara med hjälp av mobilen. Det som har gjort att denna typ av lån är så populära är att det är relativt enkelt att ansöka om ett smslån, det går snabbt och pengarna kommer in snabbt på ditt konto. Vanligtvis kan man låna mellan 1000 och 3000 kr men det förekommer även att man kan låna 4000 - 5000 kr hos vissa långivare.

Ditt smslån sträcker sig bara över 30 dagar (ibland lite längre, hos några få långivare, men då får man oftast betala mer för lånet också) och efter denna period är slut måste hela lånebeloppet plus ränta och andra avgifter vara betalda. I förhållande till ett vanligt lån, t ex ett privatlån, är smslån ganska dyra att ta då räntan blir relativt hög. Det gäller att alltid tänka efter ifall man verkligen behöver lånet innan man ansöker så att man inte drar på sig onödiga kostnader.

När du har blivit godkänd kommer dina pengar in till ditt konto riktigt snabbt. Ifall du har ansökt under långivarens öppettider och dessutom har en bank som samarbetar med denna långivare så kan du få dina pengar efter bara 15 minuter. I annat fall kan det ta till dagen efter innan pengarna är redo att spenderas.

Villkor för smslån på 1000 kr

Villkoren skiljer sig mellan olika långivare. En del har hårdare krav medan andra är lite mindre stränga. Grundläggande krav brukar vara att den som vill låna ska vara som minst 18 och ibland 20 eller 21, vara folkbokförd i Sverige och ha ett telefonnummer registrerat i sitt namn.

De flesta långivare har även krav på att man måste ha någon slags inkomst, åtminstone ha tjänat ett visst lägsta belopp under året. En del långivare godkänner att man har betalningsanmärkningar medan andra inte lånar ut över huvudtaget ifall du har en anmärkning. Det är också viktigt att man har skött tidigare lån till samma långivare om man vill kunna låna igen. Viktigast är dock att man har en ekonomi som är hyfsat ordnad, så att man klarar den vanliga kreditprövningen.

Att hitta billigast smslån på 1000 kr

De totala kostnaderna för ett smslån kan skilja ganska mycket mellan olika långivare. Det finns många olika kostnader så som ränta, uppläggningsavgift, aviseringsavgift och kostnader för att skicka in ansökningar etc. Detta gör att det på ett lån på 1000 kr kan skilja en hel del hur mycket du får betala totalt. Det är klart bättre att hitta ett lån med en låg total kostnad och det bästa sättet att göra det är att helt enkelt inte ta första bästa långivare utan att titta runt och jämföra lån.

Vi har en egen ganska stor jämförelse av smslån på 1000 kr där du enkelt kan kolla upp hur mycket ett smslån kostar från olika långivare. Du kan se vilka lån som verkar bäst och enkelt klicka dig in och skicka iväg din ansökan. Ifall du kan tänka dig att ansöka på nätet (direkt via långivarens webbsida) istället för bara via mobilen kan du kolla på vår jämförelse av mikrolån på 1000 kr istället. Mikrolån är exakt samma som smslån förutom att du kan ansöka på Internet lika smidigt som via sms.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 1000 kr

Här finns långivare som lånar ut 1000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 1000 i 30 dagar.
MeddelandelånMeddelandelån 0 kr0 krNåtlånNåtlån 335 kr335 kr
DayPayDayPay 372 kr372 krMonettiMonetti 395 kr395 kr

Följ oss på Facebook