Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån direkt

Det finns både fördelar och nackdelar med smslån precis som det finns med de flesta typer av lån. Om vi ska börja med att avhandla nackdelarna så handlar de framför allt om att det oftast är onödigt dyrt att ta ett smslån. Rekommendationen är självklart att inte ta ett sånt här lån i onödan men om man vet att man har råd är det ett rimligt alternativ.

Ett smslån är ett litet lån, på mellan 500 kr och 10 000 kr som återbetalas på 30, 60 eller 90 dagar beroende på hur stort lånebeloppet är. Räntan man betalar för detta är normalt en bit högre än för t ex privatlån men man får några unika fördelar som gör att det kanske är värt den extra kostnaden.

Det som är unikt med smslån är att man kan låna små belopp, man lånar pengarna korta perioder och det brukar normalt gå riktigt snabbt att få sina pengar på kontot ifall man blir godkänd. En av de stora fördelarna med ett sånt här lån är alltså att det är så pass snabbt och enkelt att låna en mindre summa. Ifall man har ett behov av några tusenlappar då plånboken och kontot är tomt, t ex när man vill eller behöver köpa något eller har oväntade utgifter precis innan löning, är ett smslån en möjlig lösning.

Smslån ger dig pengarna direkt på kontot

Vanligen är det så att du får dina pengar samma dag eller inom ett par dagar som mest. Först måste du givetvis bli godkänd men när du väl blivit det går det ofta riktigt snabbt att få pengarna. Därför är smslån, trots den lite högre kostnaden, ett lån som ibland kommer väl till pass. Har man ett akut behov av ett lite mindre belopp kan detta vara den enda riktiga lösningen.

Det varierar lite hur snabbt du får dina pengar när du lånat. Du får dina pengar genom smslån direkt in på kontot på din bank. Olika långivare samarbetar mer olika banker och det innebär att ifall du har konto på en bank som de har ett samarbete med så får du pengarna klart snabbare. Kolla gärna upp detta innan du ansöker om ett lån ifall tidsaspekten är viktig.

Ta smslån av rätt skäl och låna ansvarsfullt

Man ska ta smslån för vad de är. De har som sagt sina specifika fördelar. Ifall du kan klara dig utan de här extra tusenlapparna tjänar du på att inte ta ett lån, men det gäller för i princip alla lån, inte bara smslån. Ifall din ekonomi är dålig bör du fundera extra noga då det bara blir värre ifall du inte betalar tillbaka i tid. Men ifall du har råd och känner att du behöver ta ett smslån direkt och få in pengar snabbt kan du definitivt överväga att ta ett lån.

De här små och snabba lånen är till framför allt för dem som behöver ett snabbt tillskott i kassan och som bara har ett tillfälligt behov av pengar. Det är inga problem att använda sig av smslån för att lösa dessa problem så länge man har koll på vad som gäller. Det första steget är även att kolla upp vilka smslån som är billigast, vilket du kan göra i vår stora jämförelse där du kan jämföra räntor, villkor och kostnader för mängder av långivare.

Följ oss på Facebook