Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Låna 2000

När du vill låna 2000 kr är det ett mikrolån du ska ta. Ett mikrolån är ett litet lån där du kan få låna mellan 1000 och 5000 kr. Det finns många långivare som specialiserar sig på denna typ av mindre lån och det finns därför väldigt goda möjligheter för dig att få låna 2000 kr.

Allmänt om att låna 2000

Ett lån av detta slag är som sagt ett mikrolån. Mikrolån syftar till att du lånar en relativt liten summa pengar. Denna typ av lån kan t ex jämföras med ett privatlån, där du kan låna upp till 350 000 kr. Ett mikrolån innebär också att du lånar pengarna i en relativt kort period, oftast en månad. Efter att den månaden är slut ska du betala tillbaka de 2000 kr som du lånat tillsammans med den ränta alternativt avgift som långivaren tar.

Många gånger säger långivarna som erbjuder mikrolån eller smslån att det inte finns någon ränta. Istället finns det då en fast avgift. Denna avgift är förhållandevis dyr jämfört med vad ett större lån, t ex ett privatlån skulle kosta. Ett mikrolån är dock ganska annorlunda från ett vanligt lån varför det inte direkt passar sig att jämföra räntor och avgifter. Behöver / vill man låna 2000 kr så får man helt enkelt vara beredd att betala några kronor extra för detta.

Låna 2000 kr via Internet eller sms

När du ska låna 2000 kr finns det i princip två sätt att göra det på. Du kan antingen gå in på en långivares webbsida och där ansöka om ett lån eller så kan du skicka in din ansökan via sms i ett så kallat smslån. Vilken variant du väljer beror på vad du tycker är smidigast, men ofta slipper du avgifterna för sms ifall du lånar via webbsidan.

Ifall du väljer att ansöka om att få låna 2000 på långivarens webbsida så kommer du där att få fylla i ett formulär. Du fyller i dina personuppgifter och det bankkontonummer som du vill ha pengarna till om lånet blir godkänt. När ansökan har skickats in så gör långivaren snabbt en bedömning av din ekonomiska situation för att se om du har det som krävs för att du ska få ta ditt lån. Ifall du blir godkänd så kommer pengarna in på kontot snabbt, ofta tar det max en dag.

Ifall du istället ansöker via sms så ska du istället skicka ett sms till långivaren. Då får du snart en uppmaning att skicka in samma information om dig själv via sms som du annars hade fyllt i på webben. Efter detta görs en undersökning av din ekonomi och du får antingen låna eller blir nekad. Fördelen med sms är att du kan ansöka om ett lån var du än är, t ex om du står på stan och tittar på den där snygga jackan som du vill köpa. Nackdelen är att många långivare tar ut en avgift för varje skickat sms, som kommer att påverka hur mycket lånet kostar dig totalt.

Vad krävs för att få låna 2000 kr?

Nästan alla banker och långivare kräver vissa grundläggande saker av låntagaren. Du som vill låna 2000 kr måste först och främst vara 18 år eller äldre och du ska ha en ordnad ekonomi. Sådant som påverkar bedömningen av din ekonomi är ifall du har fast inkomst, ifall du har något sparat kapital, tidigare skulder och krediter och ifall du har betalningsanmärkningar. Om banken tycker att du har en tillräckligt stabil ekonomi så är det inga problem att ta lånet. Ifall du t ex har betalningsanmärkningar kan det bli problem. Du kan läsa mer om att låna pengar trots betalningsanmärkning.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 2000 kr

Här finns långivare som lånar ut 2000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 2000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 370 kr370 krDayPayDayPay 404 kr404 kr
Kredit365Kredit365 459 kr459 krMonettiMonetti 459 kr459 kr
MeddelandelånMeddelandelån 476 kr476 kr

Följ oss på Facebook