Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Mikrolån 18 år

Det är tyvärr inte alltid det enklaste att ta ett mikrolån om man är 18 år gammal. Detta då det faktiskt finns ganska många låneinstitut som har regler som säger att det inte räcker med att vara myndig för att få låna pengar utan de kräver att de ansökande är ännu äldre.

Vanligt är att det krävs att personen som ansöker är minst 20 år gammal. Detta kan ju låta lite konstigt då en myndig person ofta har möjlighet att låna mycket större summor genom andra typer av lån. Men tyvärr för personer som är 18 år och vill ta ett mikrolån har många dessa regler.

Men det är inte kört att få låna

Nu har vi sagt att många långivare har regler som säger att man måste vara över 18 år om man vill ta ett mikrolån. Men vi har ju faktiskt bara sagt att många har dessa regler och inte alla. Trevligt nog finns det ändå ett flertal långivare som erbjuder mikrolån till personer som är 18 år.

En lista med ett antal av dessa långivare kan du hitta lite längre ner på denna sida och där hittar du även lite grundläggande fakta om de olika långivarna. Tipset är sedan att du besöker våra jämförelsesidor för att hitta vilken av dessa långivare som är billigast för dig.

Varför finns det hindrande regler?

Den stora anledning till att mikrolån till personer som är 18 år ofta förhindras är nog det dåliga ryktet som yngre har när det gäller att betala tillbaka lånen. Detta rykte är både välförtjänt samtidigt som det inte alls är det. Men varför långivarna har dessa regler spelar egentligen mindre roll då det liksom inte finns något man kan göra åt det.

Gäller andra villkor för mikrolån till 18 åringar?

De långivarna som lånar ut mikrolån till de som är 18 år har inte några speciella villkor för detta. Utan det kommer hos dem att kosta exakt lika mycket som det gör för någon som är 45 år att låna pengar.

Vanliga regler är därför att lånet sträcker sig i 30 dagar. Det krävs att du är skriven här i landet. Kraven på inkomst varierar kraftigt från några tusen kronor per år upp till ett sexsiffrigt belopp. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder hos vissa långivare medan andra tvärt säger nej.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Ekonomi-portalen hjälper dig som är 18 att hitta ett mikrolån

Vill du hitta långivare där åldergränsen är 18 år? Här visar vi bara SMSlån du kan ta som 18-åring. Nedan jämför vi lån på 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra nedan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krKredit365Kredit365 491 kr491 kr
MonettiMonetti 491 kr491 kr

Följ oss på Facebook