Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Omstartslån

Ifall du har en eller flera betalningsanmärkningar eller på annat sätt har hamnat i ekonomiska problem men vill göra ett seriöst försök att komma ur den ekonomiska svackan så kan ett omstartslån vara någonting för dig. Ett omstartslån är ett lån där du t ex använder pengarna till att betala av flera andra dyrare lån eller till investeringar som hjälper dig till en bättre ekonomi.

Det som skiljer ett omstartslån från vanliga lån är att långivaren i detta fall framför allt fokuserar på hur din ekonomi kommer att se ut i framtiden, och inte bryr sig lika mycket om hur den har sett ut tillbaka i tiden. Tyvärr är det ganska få banker och långivare som erbjuder denna typ av lån, men det kan vara ett alternativ när man känner att det är dags att ta sig ur ekonomiska problem.

Att ta ett billigt lite större lån för att betala av mindre dyra lån eller avbetalningsköp med alldeles för dyra räntor är ofta ett bra alternativ när man vill få lite bättre kontroll på sina kostnader. Har du en bostad kan det t ex vara en bra idé att försöka låna lite mer med denna som säkerhet, då bolån är den allra billigaste typen av lån. Ifall din bostad har ökat i värde sedan du tog ditt gamla bolån så kan du troligen få låna mer pengar.

Ett omstartslån kommer med en del krav. För det första ska du klara av den vanliga kontrollen av din ekonomi, vilket innebär att du ska ha en fast inkomst som gör att du klarar av att betala tillbaka ditt lån. Oftast krävs också att du har någon slags säkerhet för ditt lån. Det kan vara din bostad eller att någon annan går med på att erbjuda sin bostad som säkerhet för lånet, t ex en familjemedlem eller någon annan som litar på dig och din betalningsförmåga. Ett andra alternativ är att du hittar en borgensman eller en medsökande som hjälper dig med säkerheten.

Ekonomi-portalen hjälper dig att hitta ett Omstartslån

 • Marginalen bank

  Marginalen Bank är ett alternativ för dig som letar efter ett omstartslån då de har ett speciellt lån som är utformat för detta. Vill du komma i kontakt med dem per telefon kan du göra det på nummer 010-108 97 37

  För att kunna bli godkänd måste du kunna lämna något av följande som säkerhet
  - Egen villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Annans villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Borgensman eller medsökande.

  Vidare gäller t ex
  - Kreditprövning görs vilken ställer krav på inkomst.
  - Räntan sätts individuellt.
  - De första 12 månaderna är lånet bundet.
  - Kan lösas utan extra kostnader efter första året.

Följ oss på Facebook