Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Låna 500000

Den stora frågan när du vill låna 500000 kr är vad du ska ha pengarna till. Det är nämligen så att 500000 är mer än vad du normalt kan låna i form av ett privatlån. Där går gränsen runt 350000 kr vilket innebär att du förmodligen behöver övergå till att titta på lån som har någon slags säkerhet.

Låna 500000 med säkerhet

Den billigaste typen av lån är bolånet. Ifall du ska köpa ett hus eller en lägenhet kanske du behöver låna 500000 kr för att betala bostaden. Om detta är fallet kan du ta ett bolån med ditt hus eller lägenhet som säkerhet. Ditt lån blir då riktigt billigt eftersom banken ger dig bra ränta när det finns en vettig säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om bolån här.

Ifall du ska köpa en bil så kanske du behöver pengarna för att betala den. I detta fall är det ett billån du ska ta. Det finns dyra bilar som kostar 500000 kr och det är inte direkt pengar man har liggande i de flesta fall. Eftersom du kan ha bilen du köper som säkerhet ska det dock gå bra att låna pengarna så länge som din ekonomiska situation tillåter ett lån. Läs mer om billån här.

Låna 500000 på andra sätt

Ett privatlån (alltså ett lån utan säkerhet) är förmodligen uteslutet när du vill låna en så stor summa som 500000 kr. Det är troligen så att du behöver ta ett lån med säkerhet av något slag för att kunna låna så pass mycket pengar. Ifall du inte tänkt köpa någonting av ett stort värde, t ex ett hus, bil eller båt, som du kan använda som säkerhet så blir det genast svårare att få låna. Har du dock redan ett hus kan det tänkas att det finns mer utrymme att låna på huset. Detta gäller speciellt ifall huset har stigit i värde sedan du tog ditt bolån.

Följ oss på Facebook