Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Lån utan säkerhet betalningsanmärkning

En eller flera betalningsanmärkningar kan man få på många olika vis. Hur de än har uppkommit spelar egentligen ingen roll om det är så att du vill låna pengar. Och här är det tyvärr ofta ett stort hinder om det finns aktiva anmärkningar. Eftersom en anmärkning även hänger med i tre år kan gamla problem hindra en lång tid framåt.

När det gäller lån är det olyckligtvis så att det just är lån utan säkerhet som är extra svåra att få om det finns betalningsanmärkningar. Sen är detta kanske en sanning med lite modifikation då det är förhållandevis enkelt att hitta ett mikrolån som är en form av lån utan säkerhet. Dock går det då bara att låna några tusen kronor åt gången och detta till ett ganska högt pris.

Vill man istället hitta ett större lån trots betalningsanmärkningar brukar detta vara knepigt om det är frågan om lån utan säkerhet. De allra flesta långivarna har nämligen regler som säger att ansökningar från personer med anmärkningar automatiskt nekas.

Hur ska man då göra?

Det är möjligt att det finns långivare som du enkelt kan låna pengar hos om du har betalningsanmärkningar men detta ska du inte räkna med. Något som det går att göra är att ta kontakt med långivarna direkt och förklara ditt läge. För de kanske godkänner ett lån till dig om du själv kan visa upp en stark ekonomi som lugnt klarar av den ökade månadskostnaden. Kan du inte visa upp detta är det oftast väldigt svårt att få låna.

Vill du därför låna utan säkerhet trots betalningsanmärkningar är det dags att först kolla upp den egna ekonomin noga. Kommer du då fram till att den är bra finns chansen att få låna, kommer du istället fram till att den är dålig är detta troligen låneinstituten slutsats också. Sen finns det heller inget som säger att de godkänner dig även om du tycker att du klarar av det.

Följ oss på Facebook