Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 3000

Ett smslån är ett litet lån på ett belopp som normalt ligger på mellan 1000 kr och 3000 kr, men ibland även 4000 - 5000 kr och som man tar under en kort period så som 30 dagar. För detta får man sedan betala avgifter och ränta som ska betalas in tillsammans med lånebeloppet när lånetiden är slut. Som namnet säger tar man ett smslån via sms vilket huvudsakligen innebär att man ansöker via ett eller flera sms, vilket ska vara snabbt och smidigt. Det går dock ofta även att ansöka på Internet via långivarens webbsida.

Ansöka om smslån 3000

Ansökningsprocessen är enkel när man vill ta ett smslån. Man skickar först ett sms för att starta hela processen och sedan ska man fylla i alla nödvändiga uppgifter i ytterligare sms så att långivaren kan avgöra ifall man blir godkänd för lånet. Det man måste fylla i är personuppgifter, uppgifter om inkomst, bankkonto och en del annat som krävs för en bedömning.

När ansökan är inskickad kontrolleras den manuellt. Det är av detta skäl en fördel att skicka in sin ansökan under långivarens öppettider då den i detta fall granskas omgående och då går det snabbare att få sina pengar. Ifall du blir godkänd får du ut pengarna som senast dagen efter, eller på senast på måndagen efter en helg beroende på om långivaren har helgöppet eller ej. Du kan få dina pengar mycket snabbare än så ifall långivaren även samarbetar med just din bank.

Ansökningsvillkoren för ett smslån på 3000 kr är ganska enkla. Du måste vara minst myndig men även ibland äldre än så (åldersgräns på 20 - 21 år förekommer) och du måste vara folkbokförd i Sverige, ibland sedan ett par år tillbaka. Du måste i princip alltid även ha ett telefonnummer registrerat på ditt namn, eftersom du sköter din ansökan via mobilen.

Din ekonomi ska vara stabil, vilket innebär att den ska klara av en vanlig enkel kreditprövning. Långivarna kräver ofta att du ska ha en viss lägsta inkomst för att få ditt smslån och hur stor denna inkomst behöver vara skiljer sig mellan olika långivare. En del är hårdare och en del är mindre strikta. Det är likadant med betalningsanmärkningar. Vissa långivare godkänner att du har anmärkningar och vissa säger direkt nej ifall du har en eller flera aktiva betalningsanmärkningar.

Att hitta ett billigt smslån

Det är inte lätt att hitta ett riktigt billigt smslån då det tyvärr är relativt dyrt att ta ett smslån på 3000 kr men det går att hitta långivare som är mycket billigare än andra. Skillnaderna mellan de dyra långivarna och de billiga är väldigt stora och det kan skilja många hundralappar totalt. Om du väljer fel långivare kan ditt lån bli mer än dubbelt så dyrt som ifall du hade valt en av de som har låga kostnader.

Att hitta en långivare med vettiga kostnader handlar framför allt om att ta sig tid att kolla runt lite och jämföra. Att göra detta kan ibland vara lite tidskrävande men det är ofta värt det. Du kan kolla in vår jämförelse av smslån på 3000 kr om du vill göra detta på ett riktigt smidigt sätt, då vi där har samlat massor av långivare och jämfört hur mycket det kostar att ta ett smslån på 3000 kr hos dem. Du får en snabb överblick och sparar både tid och besvär.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 3000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook