Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån 3000

Ett snabblån är som namnet säger ett lån som går att få snabbt. Detta innebär både att det går snabbt och enkelt att ansöka om lånet, att ansökan behandlas snabbt och att pengarna kommer in på ditt konto snabbt när lånet väl har godkänts. Ett lån på endast 3000 kr är ett så kallat mikrolån eftersom man lånar en så pass liten summa pengar.

Det som gäller för snabblån på 3000 kr och mikrolån rent allmänt är att du kan får låna ett mindre belopp (mellan 500 kr och 5000 kr) i 30 dagar och för detta får du betala en ränta som är relativt hög jämfört med andra typer av lån. Det kan även förekomma andra mindre kostnader i samband med ditt lån vilket gör ett snabblån ganska dyrt.

Långivare som erbjuder snabblån 3000

3000 kr är ett av de vanligare beloppen som långivarna erbjuder. När det gäller snabblån brukar det vara allra vanligast med lån på 1000 - 3000 kr men det går i vissa fall även att låna lite mindre eller mer pengar. Det är i vilket fall ganska enkelt att hitta någonstans man kan ta ett snabblån på 3000 kr och det gör att du har många långivare att välja mellan. Ju fler du har att välja mellan ju bättre möjlighet har du att hitta ett billigt lån.

Kostnaderna för ett lån på 3000 kr varierar ganska kraftigt mellan olika snabblån. De totala kostnaderna kan skilja flera hundralappar mellan de långivare som är lite billigare och de som är dyrare och därför är det alltid viktigt att ta sig tid att undersöka utbudet. Genom att jämföra och titta runt kan du spara en hel del pengar på varje snabblån. Vi jämför många olika långivare i vår jämförelse av mikrolån på 3000 kr.

Villkor för snabblån 3000

Villkoren kan variera en del beroende på varifrån du lånar men det finns en del villkor som är lite mer allmänna. För att få ta ett snabblån behöver du uppfylla de krav som vi tar upp nedan. Vissa långivare har hårdare krav än andra så det är inte fel att undersöka vad som gäller.

Ett snabblån är ofta samma sak som ett mikrolån och därför är villkoren för dessa typer av lån också samma. Alla långivare har en åldersgräns och den är ibland 18 år men många gånger även 20 eller 21. Är du ung är du alltså aningen begränsad när det gäller var du kan låna. Du måste oftast vara folkbokförd i Sverige om du vill låna och du som vill ta ett smslån måste dessutom ha ett telefonnummer registrerat i ditt namn.

När det gäller ekonomiska krav så är det ofta så att du måste ha antingen en fast inkomst eller en viss minsta inkomst per år för att få låna. Hur hög denna inkomst ska vara kan variera. Du måste alltid klara av en grundläggande kreditprövning när du vill ta ett snabblån för att visa att din ekonomi är tillräckligt stark för att klara av ett lån. Vissa långivare godkänner betalningsanmärkningar medan andra nekar dig automatiskt så fort de ser att du har en eller flera anmärkningar.

Att ta ett snabblån på 3000 kr

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån. Man hör på namnet att det ska vara snabbt och smidigt. Mikrolån ansöker du enklast om på nätet, direkt på långivarens hemsida. Du fyller då i ett formulär med uppgifter om dig och din ekonomi och din ansökan behandlas direkt så länge du har ansökt under långivarens öppettider. Det går snabbt att avgöra ifall du kan få ett lån eller ej och du får snabbt ett svar. Ifall du är godkänd kommer pengarna in på ditt konto relativt snabbt.

Tänk alltid en gång extra innan du väljer att ta ett snabblån. Det är relativt dyrt och kanske inte alltid den bästa lösningen. Fundera igenom ifall du verkligen behöver låna pengarna.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 3000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook