Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

El / Energi

Blå pil

I menyn hittar du alla våra artiklar. Klickar du på en av våra menykategorier så dyker alla artiklar i den kategorin upp.

El / Energi

Elräkningen är en utgift som man kan påverka på många sätt och det går att spara pengar. I den här kategorin som heter El och Energi ska vi samla artiklar som rör el, elbolag, elavtal, att spara pengar på elen, hur man kan minska elförbrukningen etc. Här kommer finnas artiklar om många olika energikällor och hur man kan utnyttja dem för att spara på miljön eller sin plånbok. Exempelvis har vi artiklar om solceller och att utnyttja solenergin - grön el som kan spara pengar.

Observera att den här kategorin inte behandlar uppvärmning, även om detta också kan göras med el. Vi har en egen kategori för Uppvärmning om du vill läsa om olika system för detta och hitta rätt. Däremot kan vi här bland våra spartips säkerligen ha med ett och annat spartips som rör uppvärmning och att hålla värmen inne för att spara el t ex.

Senaste artiklarna om El / Energi

Jämför elavtal / elpriser

Av alla utgifter man har är vissa svåra att spara pengar på medan andra kan räknas som lättare. En av utgifterna i din privatekonomi som du har möjlighet att faktiskt göra något åt och spara en hel del pengar på är just elen. En del är givetvis att dra ner på elförbrukningen och spara på det viset men det är ännu viktigare att du går igenom ditt elavtal och ser till att du har ett bra pris.

Tips för minskad elförbrukning

Vissa utgifter i månadsbudgeten är fasta och svåra att ändra på utan att göra större förändringar, t ex hyra, bolån, försäkringar osv. Elförbrukningen är dock en av de saker som man verkligen har möjlighet att jobba med och det går att spara mycket pengar. Det finns också många små saker man kan göra för att spara in elektricitet och dra ner på sin förbrukning, så att man får en lägre elkostnad. Dessa saker ska vi gå igenom nedan.

Följ oss på Facebook