Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 5000

De vanligaste beloppen man kan låna via ett smslån är 1000 - 3000 kr. Det går dock att låna ett större belopp så som 5000 kr också men det är långt ifrån alla långivare som erbjuder lån av denna storlek och därför blir urvalet ganska begränsat. Vill du snabbt och enkelt se vilka långivare som låter dig ta ett smslån på 5000 kr och dessutom även jämföra lån för att se vilket smslån som är billigast kan du gå raka vägen till vår jämförelse av smslån på 4000 - 5000 kr. Vill du läsa lite mer kan du stanna.

Mer om smslån på 5000 kr

Smslån och mikrolån har som grundidé att man får låna ett litet belopp i en kortare period, normalt 30 dagar. Det är ganska ovanligt att man kan ta ett smslån på större belopp men vissa långivare lånar även ut 4000 kr och 5000 kr. Detta kostar givetvis lite mer än om man vill låna ett mindre belopp.

Många gånger brukar långivare som erbjuder lån av högre valör kräva att du har lånat ett mindre belopp hos dem först innan du är godkänd att låna mer pengar. Det kan alltså innebära att du först måste ta ett lån på 1000 kr innan du ens har rätt att ansöka om att få lån 5000 kr. De gör så för att de vill testa dig och se att du verkligen har ekonomin som krävs för att betala tillbaka lånet och risken är klart mindre för långivaren på ett litet lån på bara någon tusenlapp.

Vissa långivare som lånar ut 5000 kr erbjuder även en aningen längre återbetalningstid. Istället för de vanliga 30 dagarna kan du välja att betala tillbaka pengarna på 45 dagar. Du ska dock inte glömma att varje ökning i lånesumma eller återbetalningstid nästan alltid innebär en högre kostnad för dig, så det blir dyrare att låna pengarna i 45 dagar än att låna dem i de vanliga 30 dagarna.

Alternativ till ett smslån på 5000 kr

När man kommer upp i nivåer så som 5000 kr så är man väldigt begränsad när det gäller just smslån. Det finns få långivare och kostnaderna för lånet börjar gå upp. Det kan i dessa fall vara värt att fundera på om det skulle vara bättre att ta ett privatlån istället. Ett privatlån brukar oftast ha en lägsta gräns på 10 000 kr men vissa låter dig låna så lite som 5000 kr också. När du tar ett privatlån så betalar du tillbaka lånet på ett år eller ännu längre, så du har inte samma press på dig att betala alla pengarna snabbt. Ett privatlån är också relativt billigt varför det kan vara ett bra alternativ.

Du kan alltså fundera på om ett privatlån passar dig bättre än ett smslån på 5000 kr. Du kan titta runt lite och se vilka räntor och andra kostnader som finns för de olika lånen och räkna ut hur mycket det skulle skilja i pris mellan ett smslån (där du lånar i 30 dagar) och ett privatlån (där du lånar i minst ett år). Det kan faktiskt vara så att det ungefär lika billigt att låna 5000 kr i ett helt år som att låna samma belopp i bara 30 dagar.

Det kan till och med tänkas att det är en bättre idé för dig att låna 10 000 kr istället för 5000 kr. I detta fall har du många fler långivare att välja mellan och totalt sett kommer ditt lån inte bli speciellt dyrt. På detta vis slipper du även ta flera små smslån framöver utan kan klara dig på ett enda billigt lån. Det sparar du pengar på i längden. Kolla in vår jämförelse av privatlån och hitta ett bra lån.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook