Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Jämför SMSlån

Ett smslån är lite annorlunda jämfört med ett vanligt lån, som t ex ett privatlån. Ett smslån är i princip ett mikrolån, alltså ett litet lån som du normalt ska betala tillbaka inom 30 dagar. När du jämför ett vanligt lån är det vanligtvis ränta, effektiv ränta, återbetalningstid och andra avgifter som du ska titta på och jämföra mellan olika banker men för smslån gäller lite andra saker. Dessa ska vi kolla lite närmare på här så att du vet vad du ska titta på när du jämför smslån och hur du ska hitta de billigaste lånen.

Smslån har fast avgift

Många av de saker som är viktiga att titta på när du jämför ett privatlån eller bolån finns inte för ett smslån. T ex har de flesta smslånen inte någon ränta utan istället en fast avgift som du betalar för att få låna en viss summa pengar. Denna avgift blir högre ju mer du vill låna och kan alltså hamna på ca 300 kr för ett lån på 1000 kr och upp mot 600 kr för ett lån på 5000 kr.

Vissa långivare har endast denna fasta avgift för sina smslån och då är detta det enda du behöver kolla på. Vissa långivare har t ex en uppläggningsavgift och vissa har en liten summa i ränta. De flesta tar också ut en avgift per sms som skickas men denna kan ofta undvikas genom att ansöka på långivarens webbsida istället för att skicka ansökan via sms.

Vidare har smslån nästan alltid en återbetalningstid på 30 dagar. I vissa fall kan du låna i 45 dagar men då får du även en högre avgift. Eftersom en stor majoritet av alla långivare som erbjuder smslån endast låter dig låna i 30 dagar så blir inte återbetalningstiden någon direkt avgörande faktor när du ska jämföra lån och hitta de bästa.

Att tänka på när du jämför smslån

Eftersom ett smslån är ganska okomplicerat så handlar det framför allt om att jämföra avgiften när du ska hitta de bästa och billigaste smslånen. Jämför helt enkelt avgifterna mellan olika långivare för att se vilka som är billigast. Det är ganska ofta stor skillnad mellan olika långivare. Du kan med lite tur spara flera hundralappar på ett lån genom att vara duktig på att jämföra långivare.

Normalt är t ex det som kallas för effektiv ränta ett bra sätt att jämföra lån, men på just smslån och mikrolån är den effektiva räntan ej rättvisande. Detta beror t ex på att effektiv ränta slås ut på ett helt år och ett smslån tas normalt bara på 30 dagar. Därför kan du ofta strunta i att kolla på den effektiva räntan när du jämför smslån.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook