Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Mikrolån 3000

Mikrolån på 3000 kr är till för dig som vill ha en mindre summa pengar lite snabbt. Det har visat sig vara väldigt populärt med denna typ av lån och under de förhållandevis få år som mikrolån har kunnat sökas har de fått en stark ställning på lånemarknaden.

Eftersom lånen är specifikt inriktade på personer som vill låna en mindre summa under en kortare tid har även mikrolånen lite annorlunda villkor jämfört med många andra låntyper. Här ska vi ta upp lite mer vad som gäller för mikrolån på 3000 kr. Vill du läsa mer om vad som gäller för mikrolån lite mer allmänt kan du göra det i vår artikel om just mikrolån.

Villkor för mikrolån på 3000 kr

En fördel för dig som är intresserad av att ta ett mikrolån på 3000 kr är att det finns många olika långivare att välja mellan. Detta gör att du får goda möjligheter att jämföra priser och andra villkor från de olika låneinstituten vilket borde leda fram till att du kan hitta ett så fördelaktigt lån som bara möjligt.

Här ska vi titta på pris och hur lång tid ett mikrolån på 3000 kr sträcker sig. Sen finns det ju självklart andra villkor också som du kan läsa mer om på vår sida för lånevillkor - mikrolån.

Pris på mikrolån på 3000 kr

Det första man ska göra klart är att ett mikrolån på 3000 kr inte alls är ett speciellt billigt lån att ta. Du kan räkna med priser från cirka 400 kr och uppåt för detta lån. Jämför du olika långivare kommer du snabbt att märka att det kan skilja mycket i kostnad. De billigare mikrolån kostar som vi sa runt 400 kr medan de dyrare kan kosta flera gånger mer.

Längre ner på denna sida hittar du en lista med ett antal långivare och vad det totalt kostar att ta ett mikrolån på 3000 kr från dem. Vill du hitta en utförligare jämförelse kan du besöka vår sida där vi jämför mikrolån på 3000 kr.

Löptid

Det allra vanligaste är ett mikrolån på 3000 kr sträcker sig över 30 dagar från den dagen du lånade pengarna. Det finns några få långivare som erbjuder längre lån också men då brukar det handla om några dagar extra eller upp till maximalt 90 dagar. Som en grundregel kan du räkna med att det blir dyrare ju längre du vill låna pengarna.

Som du märker är ett mikrolån på 3000 kr ett väldigt kort lån. Långivaren förväntar sig att få tillbaka hela summan plus avgiften i en summa vid lånets slut (om det är ett lån på 30 dagar). Se därför till att ha tillräckligt med pengar för att kunna betala tillbaka när långivaren vill ha tillbaka sina pengar. Kan du inte betala finns det stor risk för extra kostnader och det kan t o m sluta med betalningsanmärkningar eller värre.

Ska man ta ett mikrolån eller ej?

Du ska ställa dig fråga om du tycker att det är värt att betala cirka 400 kr för att få låna 3000 kr i 30 dagar.

Kommer du fram till att du tycker att det är det då ska inget behöva hindra dig. Tvekar du om det är värt det eller om du har tillräckligt mycket pengar för att betala tillbaka bör du inte låna pengar.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 3000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook