Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån - SMS

Förmågan att kunna låna riktigt snabbt är någonting som många svenskar uppskattar. Tar man ett lån är det mycket smidigt att få in pengarna på kontot samma dag eller dagen efter att man skickat in en ansökan. Samtidigt är det även väldigt smidigt att kunna ansöka om ett lån via sin mobiltelefon genom ett så kallat smslån. Den här snabbheten i samverkan med att kunna använda mobilen för att få låna funkar bra och det finns därför många långivare som erbjuder snabblån via sms.

Hur tar man ett snabblån via sms?

Det är väldigt enkelt att låna på det här viset. Det första du behöver är att veta vilket nummer du ska skicka ditt sms till. Detta nummer kan du finna t ex på långivarens webbsida eller kanske du har fått det genom reklam eller liknande. Du skickar då bara ett sms med ett visst nyckelord, t ex "låna" eller "kredit" till det nummer du har och vips så får du tillbaka instruktioner för att genomföra din låneansökan. I vissa fall kan du även använda mobilen för att surfa in på långivarens webbsida via t ex wap och den vägen ansöka om ditt snabblån.

När du har ansökt om snabblån via sms så blir nästa steg att vänta medan långivaren utför en kreditupplysning för att undersöka hur stabil din ekonomiska situation är. De kräver att du har en fast inkomst eller åtminstone att du har tjänat ett visst minimibelopp under året. Ibland kräver de att du inte har någon betalningsanmärkning, men det finns även många snabblån att ta där du kan ha anmärkningar.

Slutligen när du tar ditt snabblån via sms så kommer du att få besked om din ansökan är godkänd. Ifall inga problem uppstår så är pengarna sedan på väg direkt. Har du en bank som är kompatibel med långivarens så har du pengarna från ditt snabblån bara minuter efter och som senast har du fått in pengarna dagen efter.

Att tänka på när man tar ett snabblån via sms

Det första rådet är alltid att fundera över ifall du behöver ta lånet innan du ansöker. Alla snabblån kostar pengar och du ska även betala tillbaka det relativt snabbt. Om du klarar av att vänta med pengarna tills din lön kommer in kan det vara bättre att vänta.

Ett snabblån via sms har ofta en del olika små kostnader kopplade till lånet så som ränta, uppläggningsavgift och andra avgifter. Se till att du har koll på alla dessa så att du vet exakt hur mycket ditt lån kommer att kosta.

Jämför långivare som erbjuder snabblån via sms. Det finns många och de har alla olika kostnader. Det skiljer som mest flera hundralappar i kostnader mellan dem och dessa pengar kan du spara genom att ta dig lite extra tid, undersöka och jämföra innan du lånar. Det är värt jobbet.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook