Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Låna 4000

Ibland har man ett akut behov av att köpa någonting eller betala en oväntad kostnad. Detta kan vara ett skäl till att man behöver låna 4000 kr lite snabbt. Det sägs vara mindre bra att ta mikrolån och smslån och man ska veta att det självklart kostar pengar att låna och att man inte ska göra det i onödan. Samtidigt finns det inget som säger att ett lån på 4000 kr kan vara den bästa lösningen så länge som man vet att man kommer att ha tillräckligt med pengar för att betala tillbaka när det är dags. Därför ska vi hjälpa dig som vill låna med lite tips och info.

Låna 4000 - Ett mikrolån

Det brukar kallas för mikrolån när man vill låna en summa som är så pass liten som 4000 kr. För ett mikrolån gäller att du kan låna någonstans mellan 1000 och 5000 kr och att du får låna dessa pengar i 30 dagar. Du kan i enstaka fall låna i hela 45 dagar men var då beredd på att få betala lite mer för ditt lån.

Ett mikrolån har oftast en fast avgift som du ska betala. De flesta långivare skriver ganska tydligt ut i sina prislistor hur mycket du kommer att få betala totalt för att få låna 4000 kr. Ibland är det endast en avgift och ibland får du även betala sådant så som ränta och uppläggningsavgift. Normalt pris för att låna 4000 kr är från ca 500 kr men kan även hamna på högre belopp om du väljer en långivare som inte är så billig. Samtidigt är det lite mer ovanligt att långivare lånar ut just 4000 eftersom majoriteten har sin maxgräns på 3000 kr. Därför är utbudet lite sämre.

Låna 4000 - Hur gör man?

Innan du ansöker till ett lån ska du gärna börja med att kolla runt hos många olika långivare. Inte alla erbjuder som sagt att låna just 4000 kr eftersom det är en lite udda summa när det gäller mikrolån, men det finns trots allt ett antal kandidater att låna ifrån. Kolla upp deras totala kostnader och välj sedan den billigaste. Du kan jämföra mikrolån på vår jämförelsesida. Det underlättar mycket när du ska hitta billiga och bra långivare. Det kan skilja flera hundralappar mellan det billigaste och det dyraste lånet så det finns pengar att spara.

Du kan sedan ansöka via långivarens webbsida och det tar endast några minuter att fylla i det korta formuläret. Om du vill ta ett smslån kan du även ansöka genom att skicka in sms. Det fungerar lika bra. Din ansökan behandlas alltid snabbt om du skickar in den under ordinarie arbetstider och då får du även besked direkt. Om du har blivit godkänd så kommer pengarna in samma dag eller dagen efter beroende på vilken bank du har.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 4000 kr

Här finns långivare som lånar ut 4000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 4000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 440 kr440 krKredit365Kredit365 523 kr523 kr
MonettiMonetti 523 kr523 krMeddelandelånMeddelandelån 553 kr553 kr

Följ oss på Facebook