Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSa Låna

För ett antal år sedan var det en långivare som erbjöd smslån som körde med frasen "smsa låna" i sin reklam. På den tiden fanns det inte så många olika långivare där du kunde låna via sms men idag finns det väldigt många att välja på. Du kan använda din mobil för att skicka in ett sms när du vill ansöka om ett mindre lån och få pengarna snabbt. Kanske är det inte längre just smsa låna som gäller, de olika långivarna har sina egna rutiner, men principen är fortfarande densamma.

Ett smslån - Hur fungerar det?

Du kan ta ett smslån när du vill låna en mindre summa pengar. Du kan oftast låna någonstans mellan 1000 kr och 5000 kr. Det är dock inte alla långivare som erbjuder lån på lite större summor som 4000 kr eller 5000 kr. Du får ta och titta runt lite vilka som erbjuder vad och se hur mycket det kostar innan du bestämmer dig. Lånet får du sedan ta i 30 dagar, vilket är ganska kort tid jämfört med vanliga lån där du lånar i ett år och uppåt.

När du har bestämt dig för hur mycket du vill låna så ska du se till att kolla runt och bedöma utbudet. Det finns en djungel av långivare som har smslån och du ska helst hitta en av dem som har billiga lån. Du kollar lättast vad de har för avgifter och villkor genom att gå in på respektive långivares webbsida och där läsa mer. På webbsidan får du reda på hur mycket det kostar att låna ett visst belopp.

När du sedan har hittat en långivare som känns bra och som har ett lån som är billigt nog för dig så är det dags att ansöka. Du skickar in ett sms till ett visst nummer som du exempelvis kan finna på långivarens webbsida. Du kanske inte ska "smsa låna" utan istället skriva någonting annat i ditt sms som du skickar till långivaren. Vad du ska skriva får du också reda på om du går in på långivarens webbsida och läser. Efter ett tag får du ett sms tillbaka där du sedan kan fylla i dina personuppgifter.

Din ansökan kommer att granskas och sen blir du antingen godkänd eller nekad. Alla långivare gör en kontroll av låntagarens ekonomi innan de bestämmer ifall man ska få låna några pengar. En del långivare kan tänka sig att ge dig ett smslån även om du har betalningsanmärkningar medan andra inte godkänner lån till någon som har en anmärkning. Du kan hitta båda typer av långivare i våra listor. Det går snabbt att smsa och få låna då du kan ha pengarna på ditt konto så tidigt som bara 15 minuter efter att din ansökan blivit godkänd.

Smsa låna - Att tänka på när du tar ett smslån

Du ska tänka på att det är relativt dyrt att ta ett smslån. Du får betala någonstans mellan 250 och 450 kr för ett lån på 2000 kr. Jämfört med t ex ett privatlån är detta dyrt, men samtidigt kan du ofta inte ta privatlån på mindre än 10 000 - 20 000 kr och i minst ett år. Det är dock viktigt att du inte tar ett lån i onödan då det kostar en del pengar.

Att bara snabbt och smidigt smsa och sedan få låna låter väldigt bra, snabbt och smidigt. Och på sätt och vis är det ju faktiskt det också. Dock ska du inte stressa igenom ditt lån bara för att det kan gå snabbt. Ta dig tid att jämföra olika långivare och se till att du får låga kostnader. Glöm inte heller att kolla noga så att du vet exakt hur mycket ditt lån kostar totalt. Du kan spara många hundralappar per lån genom att undersöka lite i förväg.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook