Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Lösa billån

De olika situationerna när det är aktuellt att lösa ett billån i förtid är många och anledningen är här inte det viktiga. Det viktiga i denna artikel är bara vad som gäller om man vill göra detta.

Det första man bör tänka på är bara att man ska lösa de olika lånen man har i rätt ordning. Ska man sälja en bil måste man ju självklart lösa lånet direkt men annars kanske det är idé att lösa eventuella andra lån först. Normalt är det ju så att billån inte har någon jättehög ränta då det finns säkerhet i form av bilen. Har man därför andra dyrare lån bör dessa betalas tillbaka först.

Om du sparat ihop pengar

Har man lyckats spara ihop pengar för att lösa sitt billån sitter man troligen i en bra ekonomisk situation vilket är ett klart plus. Det är då även positivt att veta att det inte brukar kosta något extra alls att lösa ett billån i förtid.

Det är bara att ta kontakt med den som lånat ut pengarna och fråga hur man ska gå tillväga. Vanligtvis får man då bara instruktioner om hur mycket man ska betala in och vart man ska skicka pengarna. När detta sen är gjort finns det inget lån kvar på bilen.

Sälja bilen

Om du ska sälja bilen innan lånet är helt återbetalat måste man alltid lösa lånet först av allt med pengarna man får från försäljningen. Detta har ju att göra med att bilen står som säkerhet för lånet och finns den då inte i din ägo längre kan den ju även självklart inte vara säkerhet längre.

Skulle det trevligt nog bli pengar över sen från försäljningen kan dessa sparas eller spenderas hur man vill. Även här är det positiva att det inte kostar något extra att lösa lånet.

Ekonomi-portalen hjälper dig att hitta ett Billån

Nedan finner du de långivare som erbjuder billån. Du kan se effektiv ränta, som är ett bra sätt att jämföra billån och även lite annan bra info. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

Följ oss på Facebook