Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån helger

Själva poängen med ett smslån är att det ska vara snabbt och smidigt att ansöka om lånet och att få pengarna. Dessvärre är det inte alltid lika enkelt att få ett lån under helgen. Detta beror helt enkelt på att de företag som lånar ut pengar i form av smslån precis som andra företag ofta håller stängt på helger och helgdagar. Det går självklart bra att ansöka om ett lån även när det är stängt men eftersom alla ansökningar granskas manuellt så kommer du inte att bli godkänd förrän långivaren öppnar.

Problem med att ta smslån på helger

Det finns två huvudsakliga problem som hindrar dig från att effektivt ta ett smslån under helgen. Det första är långivarnas öppettider. Som vi redan har konstaterat krävs det att någon anställd går igenom din ansökan, godkänner den och skickar iväg pengarna. Under helgerna håller ganska många långivare stängt och då finns det ingen som kan behandla din ansökan.

Det andra problemet är att bankerna inte alltid är så snabba på att ta hand om överföringar. Det innebär att även om långivaren skulle godkänna ditt smslån och skicka över pengar till ditt konto så är det inte säkert att det går speciellt snabbt för pengarna att komma in på kontot. Detta gäller speciellt på helger då bankerna normalt inte tar hand om överföringar lika effektivt då. Vissa långivare samarbetar med vissa banker och i dessa fall kan du få pengarna riktigt snabbt, och det även på helgen. Ifall din bank inte samarbetar med den långivaren du väljer så kommer det att ta någon dag innan pengarna kommer in på kontot, speciellt om du lånar på helgen.

Kan man då ta ett smslån på helgen?

Det är klart möjligt att låna på helgerna även om det begränsar dina valmöjligheter en hel del. Det finns de långivare som har öppet på helgen och ifall du vill ha en chans att få dina pengar snabbt måste du välja en av dem som har öppet. Öppettiderna varierar ganska kraftigt mellan olika långivare så det bästa är helt enkelt att titta in på deras webbsidor och kolla ifall de har öppet på helger och i så fall vilka öppettider som gäller.

Allra bäst är det även om den långivare du väljer dessutom har ett samarbete med just din bank, så att pengarna kommer in på kontot snabbt. Ifall detta samarbete inte finns tvingas du troligen vänta till dagen efter även om det är en vanlig vardag. Ifall du lånar på t ex en lördag får du i sådana fall troligen vänta tills måndagen innan du får några pengar.

Sammanfattningsvis är det alltså klart möjligt att ta ett smslån även på helger men då långt ifrån alla långivare har öppet då blir urvalet väldigt begränsat. Bara för att det är öppet och du kan ansöka om lån betyder detta dessutom inte att pengarna kommer att dyka upp under helgen utan det kan dröja till början av veckan efter ändå. Det bästa du kan göra är att kolla hos de olika långivarna och försöka hitta någon som uppfyller alla krav.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook