Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån 500

När det gäller olika former av mikrolån som t ex smslån är 500 kr den allra minsta summan som det går att låna. I början var det vanligt att långivare lånade ut denna summa men sen efter ett tag började de att koncentrera sig på större lånesummor. Det positiva för dig som vill ta ett smslån på 500 kr är att det numera igen finns flera långivare som lånar ut 500 kr.

Vanligt är att de använder denna låga summa som en introduktion till smslån. Detta för med sig att kostnaden oftast inte är speciellt hög för dessa smålån. Sen gäller det ju att fortsatt verkligen fundera igenom ifall det är rätt att låna vidare. För om du senare skulle ha ett behov av att låna mer pengar så finns det då inget som säger att du måste låna hos den långivare som gav dig ett bra pris tidigare. Ta då istället och jämför priser från olika långivare för att hitta de billigaste långivarna.

Ska man låna?

Vi tänker inte här predika för att man ska låna pengar på samma sätt som vi inte tänker säga att man tvärt inte ska ta ett smslån. Detta är helt upp till dig själv. Det vi önskar är bara att du noga överväger ditt beslut innan det tas. För det är ju väldigt sällan som det är gratis att låna pengar vilket gör det väldigt viktigt att noga fundera igenom ifall det är värt kostnaden.

Är svaret på denna fråga ja då kan man känna sig trygg i att ta ett smslån på 500 kr eller mer. Blir dock svaret att man är tveksam eller inte alls tycker att det är värt priset ska man självklart inte heller låna några pengar. Men det är bara du som kan ta detta beslut ingen annan.

Fakta om smslån och mikrolån

Som vi tidigare skrev är ett smslån en form av mikrolån. Det är egentligen exakt samma typ av lån bara med den skillnaden att ett riktigt smslån enbart kräver att du har en mobil för att kunna söka det. Sen används tyvärr ofta ordet smslån lite fel och man syftar ofta på vanliga mikrolån. Vill du läsa mer om smslån och mikrolån är tipset att du besöker artiklarna som vi har skrivit om just detta.

Läs mer om smslån.

Läs mer om mikrolån.

Lista på långivare

Lite längre ner på denna sida kan du hitta en lista på ett antal långivare som erbjuder smslån på 500 kr till sina kunder. Detta är inte en fullständig lista på alla långivare i Sverige som kan tänkas låna ut denna summa. Se listan därför som en bra start ifall du bestämmer dig för att låna pengar.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 500 kr

Här finns långivare som lånar ut 500 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 500 i 30 dagar.

Följ oss på Facebook