Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Privatlån - Betalningsanmärkningar

Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar någonting som säkerhet. Denna typ av lån kallas också för blancolån. Du kan ta ett privatlån av i princip vilket skäl som helst, vare sig du vill ut och resa eller köpa lite nya möbler till ditt hus. Det viktiga är att banken bedömer att du har en tillräckligt bra ekonomi för att kunna ta ett lån och betala tillbaka det igen.

Betalningsanmärkningar ett tecken på dålig ekonomi?

En betalningsanmärkning har länge varit ett sätt för banker och andra långivare att se ifall du har ordning på din ekonomi. Många banker nekar dig direkt att låna pengar ifall de märker att du har betalningsanmärkningar. Det är dock inte nödvändigtvis så att du har en dålig ekonomi bara för att du har en anmärkning.

Du kan få en betalningsanmärkning för att du missat att betala en räkning på en summa så låg som 100 kr. Det räcker med att du glömt eller missat en enda inbetalning för att riskera att få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning hänger därefter med i hela tre år, vilket är en ganska lång tid. På grund av detta är det många som har betalningsanmärkningar som trots detta har en väl ordnad ekonomi och inte alls har problem att betala räkningar eller att ta lån.

Det är över 100 000 svenskar som har betalningsanmärkningar och det är många av dem som har en bra ekonomi trots detta. Eftersom det finns så många som tyvärr hamnar i detta läge så har det på senare tid dykt upp långivare som låter dig ta ett privatlån trots betalningsanmärkningar. De riktar in sig på alla dem som har betalningsanmärkningar men som trots detta inte har några direkta problem med ekonomin.

Privatlån med betalningsanmärkningar

Det finns alltså långivare som lånar ut pengar till folk som har betalningsanmärkningar. När vanliga stora banker normalt nekar dig att låna så fort de upptäcker att du har en anmärkning finns det de som låter dig ta t ex ett privatlån trots betalningsanmärkningar. Det som skiljer dessa banker och långivare åt är framför allt på vilket sätt de kommer fram till ifall din ekonomi är stark nog eller inte.

Istället för att direkt säga nej så gör man en betydligt noggrannare undersökning av hur dina finanser ser ut och ifall du har de resurser som krävs för att ta ett privatlån. Betalningsanmärkningar påverkar självklart det betyg som din ekonomi kommer att få vid undersökningen men det är inte så att hela lånet står och faller bara med detta. De andra saker som långivaren kollar på är t ex ifall du har några skulder, ifall du har en fast inkomst, sparat kapital, lånar mycket på kredit och annat som kan tänkas påverka din ekonomi. Allt detta vägs in för att slutligen antingen bli ett godkänt lån eller ett nej. På detta vis är det många av dem som har betalningsanmärkningar som kan ta ett privatlån.

Ett privatlån med betalningsanmärkningar är i stort sett likadant som ett lån utan anmärkningar. Skillnaden är huvudsakligen att långivaren kommer att ta ut en lite högre ränta för denna typ av lån då risken ju faktiskt är lite högre än när man lånar ut till folk som inte har några anmärkningar. Ditt lån blir således lite dyrare totalt men det kan det kanske vara värt om det är någonting man vill låna till.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta lån trots betalningsanmärkningar

Freedom FinanceFreedom Finance
Freedom Finance är en låneförmedlare som förmedlar lån från andra banker och långivare. Detta innebär att du genom att skicka in en ansökan till dem kan få svar från många olika långivare och därmed välja det bästa alternativet. Är du ensam ansökare kan du låna upp till 60 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar. Har du en medsökande går det att låna upp till 100 000 kr.
Lendo Lendo
Lendo är ett annat alternativ för dig som vill använda en låneförmedlare. Det kostar här heller inget alls att utnyttja deras tjänst och du kan få hjälp att låna upp till 60 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar.
Bluestep BlueStep
Har du blivit nekad att låna pengar till en bostad av andra långivare är Bluestep en möjlig långivare att kolla upp. Bluestep har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut pengar till personer som annars har svårt att få låna pengar.
Marginalen Bank Marginalen Bank
Marginalen har ett lån som de kallar för Omstartslån. Med detta lån har de valt att inrikta sig på personer som har svårt att få låna av någon anledning som t ex betalningsanmärkning. För att bli godkänd krävs det antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman.

Vill du ringa till dem för att få svar på frågor eller kanske börja med ansökningsprocessen kan du göra det på nummer 010-108 97 37.

Följ oss på Facebook