Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Ansökningskod

Hur fungerar det egentligen med ansökningskod och behövs en sådan alltid?

Detta är något som vi här ska försöka att svara på så enkelt som bara möjligt. Du kommer att märka att det finns lite saker som man klart ska beakta när det gäller ansökningskod då det kan påverka dina val.

Använder alla ansökningskod?

Det allra vanligaste är att långivarna använder sig av en ansökningskod. Det positiva för dig som inte vill låna pengar från någon som kräver en sådan kod är att det ändå finns ett antal alternativ för dig att låna ifrån.

Det är heller ingen direkt skillnad på priserna för de långivarna som inte tar ut en avgift för någon ansökningskod utan det handlar mer om deras vanliga villkor som styr om de är billigast eller ej. En långivare som använder en ansökningskod kan t ex vara dyrare för ett mindre mikrolån men billigare för ett större så det kan t o m skilja mellan olika summor vilka som är billigast.

Kostnad för ansökningskod

Detta är en väldigt viktig punkt att hålla koll på. Det kostar vanligtvis mellan 20 och 50 kr att få en ansökningskod skickad med SMS till dig. Detta är en kostnad som du får betala oavsett om du skickar in en låneansökan eller ej. Skulle det även vara så att du skickar in en ansökan som sedan inte blir godkänd kommer du ändå att ha fått betala avgiften för ansökningskoden. På grund av detta är det att rekommendera att du verkligen är säker på att du vill låna och även är säker på att du blir godkänd för annars kommer du att ha kastat pengar i sjön om du beställer en ansökningskod.

Det är även viktigt att läsa villkoren noga när du vill låna pengar från någon som använder sig av ansökningskod. Vanligt är nämligen att de inte tar upp denna kostnad i sin redovisning för vad lånet kostar.

Vi tycker att detta är en del av kostnaden för ett lån och därför har vi räknat in kostnad för eventuell ansökningskod i våra jämförelser av mikrolån. Kostnaden för ansökningskod är t ex alltid inräknad i priserna som kan hitta längst ner på vissa av våra sidor om mikrolån och annat.

Hur får man en ansökningskod

Att få en ansökningskod är inte svårt alls. Det krävs normalt bara att du skickar ett enkelt SMS till långivaren. Exakt vad du ska skriva i meddelandet och till vilket nummer du ska skicka meddelandet till hittar du enklast på respektive långivares hemsida.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook