Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Låna 3000

Ska du låna 3000 kr så blir det till att ta ett så kallat mikrolån. Ett mikrolån är ett lån på 500 kr till max 10 000 kr som du tar under en kortare period. Med ett lån av denna typ ska du betala tillbaka pengarna redan efter 30 dagar. Det finns många olika skäl till varför man kan tänkas vilja låna ett lite mindre belopp snabbt, och det finns många långivare som har tagit fasta på detta. Därför finns det idag massor av långivare som erbjuder dig att låna 3000 kr snabbt och enkelt.

Bra att veta när man ska låna 3000

Det finns flera saker som är bra att veta när man ska ta ett mikrolån. För det första ska nämnas att det inte är jättebilligt att ta ett lån av den här typen. Att låna 3000 kr kostar ofta mellan 400 och 500 kr för att få ha pengarna i 30 dagar. Jämfört med andra lånformer som t ex privatlån så är detta inte direkt billigt i förhållande till hur mycket (eller lite) du får låna. Jämför mellan olika mikrolån för att hitta den långivare som har billigast lån.

Det är också bra att veta hur det ligger till med kostnaderna när man tar ett mikrolån. De flesta långivare har ingen ränta på sina lån men istället har man infört en fast avgift på lånet. Den fasta avgiften blir högre ju mer du vill låna och tvärtom. Förutom denna avgift tar en del av långivarna ut t ex uppläggningsavgift, ränta, avgift för sms osv. I de flesta fall brukar man på ett bra sätt kunna se den totala kostnaden för ett lån men det är viktigt att läsa noga så att du vet vilka kostnader som kommer i samband med att du ska låna 3000 kr.

Hur man tar ett lån på 3000

När du lånar ett sånt litet belopp är det som sagt ett mikrolån. Mikrolån kan man låna på två huvudsakliga sätt och ibland på ett tredje sätt. Det tredje sättet är inte lika vanligt, och det är att man kan ringa in och göra en ansökan över telefonen. Det är ganska smidigt och i många fall får du då svar på om din ansökan är godkänd direkt i telefonen. Vi ska dock inte prata om denna typ mer då den är mindre vanlig.

Enklast är egentligen att ansöka om att få låna 3000 via långivarens hemsida. I så fall är det så enkelt att du klickar dig in på sidan och fyller i det formuläret som finns. Du fyller i dina personuppgifter, hur mycket du vill låna och bankkontonummer etc och skickar sedan in din ansökan. Ibland krävs det att du först skickar ett sms till ett visst nummer för att få en ansökningskod.

Det andra sättet att låna 3000 på är att helt enkelt göra allting via mobiltelefonen. Då skickar du ett sms och efter det blir du uppmanad att skicka in dina uppgifter så att din ansökan kan bedömas. Att skicka sms kostar ofta lite pengar, t ex 20 kr per sms eller liknande.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 3000 kr

Här finns långivare som lånar ut 3000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

Följ oss på Facebook