Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Mikrolån 5000

Ser man lite till den korta historien för mikrolån så kan man räkna mikrolån på 5000 kr som den största modellen av mikrolån.

Eftersom det är den största summan som brukar lånas ut finns det tyvärr heller inte speciellt många långivare som lånar ut denna summa. Det som det dock finns är låneinstitut som erbjuder privatlån av denna storlek.

Mikrolån på 5000 kr

Det är som sagt var inte speciellt många långivare som erbjuder mikrolån på 5000 kr. Och det är ännu färre som erbjuder sina nya kunder att göra detta. Det kan t o m vara så att du måste ha tagit flera mindre lån från företaget innan du har möjlighet att låna 5000 kr.

Villkor för mikrolån på 5000 kr

Det viktigaste att veta är dels hur lång tid lånet sträcker sig över och hur mycket det kommer att kosta dig att låna pengarna. Vet du detta kan du troligen ta ett bra beslut ifall du ska låna eller ej.

När det gäller löptid kan du räkna med att lånet ligger på 30 dagar hos de flesta långivarna. Några kan erbjuda lite längre löptid men då oftast till en högre kostnad.

Pris för ett mikrolån på 5000 kr brukar ligga någonstans på 550 kr och uppåt. Detta kan skilja mycket åt från en långivare till en annan så därför bör man jämföra priserna noga.

Privatlån på 5000 kr

Det gäller lite andra villkor när det handlar om ett privatlån på 5000 kr. För det första så är löptiden mycket längre, den kan ligga på upp till några år. Och du har själv mycket större möjlighet att påverka hur lång tid du vill betala tillbaka lånet på.

Den effektiva ränta på ett privatlån kommer även den att vara mycket lägre än vad den är för ett mikrolån på 5000 kr. Dock är det troliga att privatlånen totalt blir dyrare.

Fördelar och nackdelar med privatlån och mikrolån på 5000 kr

Tittar man först på privatlån så kan man hitta en stor fördel i att pengarna inte behöver betalas tillbaka lika snabbt som de måste göras när det handlar om mikrolån. Du kan ofta låna pengarna på flera år vilket medför att betalningen varje månad blir ganska liten.

Ser man på mikrolån så har de en fördel i det att de normalt blir billigare än ett privatlån. Detta har att göra med att de sträcker sig under så kort tid och har ett bestämt pris. Privatlånen har en lägre räntesats men eftersom du betalar tillbaka lånet på mycket längre tid blir det totala priset högre.

Det som först bör avgöra ditt val är dels om du tycker att det är värt att betala priset för lånet och om du har en ekonomi som klarar av att betala tillbaka lånet. Kommer du fram till att det är värt kan du besluta om det är ett privatlån eller mikrolån du ska söka. Avgörande här är om du vill ha lånet så billigt som möjligt eller om du vill ha en så låg månadskostnad som möjligt.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett mikrolån på 5000 kr

Här finns långivare som lånar ut 5000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 kr555 krMonettiMonetti 555 kr555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr585 kr

Följ oss på Facebook