Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Snabblån 1000

Ett snabblån är precis som namnet skvallrar om ett lån som ska gå riktigt snabbt att ansöka om och att få in på sitt konto. Snabblån är normalt det som även kallas för mikrolån (och ibland även smslån) och det är alltså ett litet lån på ett belopp mellan 1000 - 3000 kr som du måste betala tillbaka inom en månad. Ett snabblån på 1000 kr är relativt enkelt att få och du får då ofta pengarna samma dag eller dagen efter du ansökt om att få låna.

Villkor för snabblån 1000

Du ansöker om ett snabblån antingen på nätet via långivarens webbsida eller med hjälp av din mobil. Ansökan behandlas direkt av någon anställd och blir antingen godkänd eller avslagen. För att försäkra dig om att pengarna kommer in riktigt snabbt ska du gärna ansöka om lånet under långivarens öppettider, för om det inte finns någon på plats som kan behandla låneansökan så tar det så klart lite längre tid. Om du ansöker om ett snabblån på 1000 kr under helgen så kanske du inte får pengarna förrän på måndagen. Det finns dock vissa långivare som har helgöppet.

Om den långivare som du har valt samarbetar med just din bank kan du ibland få dina pengar samma dag, till och med så snabbt som 15 minuter efter att ansökan godkänts. Om det inte finns något samarbete kan det ta till dagen efter, men detta är ju fortfarande relativt snabbt.

Villkoren för att du ska få ta ett snabblån är att du har uppnått rätt ålder, vilket ibland är 18 och ibland 20 eller 21. Vilket som gäller får du kolla upp bland villkoren på långivarens webbsida. Du måste vara folkbokförd i Sverige och även normalt ha ett telefonnummer registrerat i ditt namn. När det gäller ekonomin är det oftast så att du ska ha en fast inkomst för att få låna. Detta för att visa på din förmåga att betala tillbaka lånet. Vissa långivare godkänner att du har aktiva betalningsanmärkningar medan andra direkt nekar dig ifall du har en anmärkning.

Att hitta ett bra snabblån på 1000 kr

1000 kr är inte speciellt mycket när det gäller lån, men snabblån kan i sig vara lite onödigt dyra. Långivare som sysslar med snabblån och mikrolån tar gärna ut relativt höga avgifter för sina lån, men det som är mest intressant är att priserna skiljer väldigt mycket mellan olika långivare. Det finns de som tar ner mot 250 kr för att få låna 1000 kr och även de som tar över 350 kr. Det innebär att du kan spara hundralappar bara genom att ta dig lite tid och kolla runt på utbudet. Det finns massor av långivare som erbjuder denna typ av lån och det finns pengar att spara.

Det enklaste du kan göra är att jämföra snabblån på 1000 kr och på så vis snabbt se vilka långivare som är billigare och vilka som är dyrare. I vår jämförelse (länken ovan) kan du jämföra ett lån på 1000 kr från massor av långivare som erbjuder snabblån och mikrolån och där du kan låna pengar direkt på Internet via deras webbsidor. Vi presenterar varje långivares totala kostnad för att få låna 1000 kr så att du inte missar de ofta gömda kostnaderna i form av t ex ansökningsavgift.

Som avslutning ber vi dig att tänka över ditt lån en gång extra. Snabblån är som sagt förhållandevis dyra och om man inte verkligen behöver ta ett snabblån på 1000 kr eller vet att man har en stark ekonomi kanske det är bättre att låta bli. Så små belopp kan gå att låna av familj eller vänner om det är akut, och då slipper du med lite tur räntan helt.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta ett lån på 1000 kr

Här finns långivare som lånar ut 1000 kr och löptid 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta belopp och löptid och dessutom ändra ovan för att se priser för andra belopp. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och mikrolån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 1000 i 30 dagar.
MeddelandelånMeddelandelån 0 kr0 krNåtlånNåtlån 335 kr335 kr
DayPayDayPay 372 kr372 krMonettiMonetti 395 kr395 kr

Följ oss på Facebook