Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Info om lån

Svårt att få lån

Det finns vissa omständigheter som gör det svårt att få ett lån. Vi ska här gå igenom de vanligaste av dessa omständigheter och dessutom i samband med detta även gå igenom hur man kan göra för att lösa problemen som uppstår och hur man kan få låna även när man har svårt att få lån. Här nedan finner du en del bra tips och länkar.

Svårt att få lån - Betalningsanmärkning

Det största skälet till att man har svårt att få ett lån är ofta att man har en eller flera betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning får man ifall man inte sköter sina betalningar och en anmärkning hänger med i hela tre år även om man sedan dess sköter sin ekonomi helt perfekt. Många banker och långivare ser en betalningsanmärkning som ett tecken på att man inte har ordning på sin ekonomi och av det skälet brukar de ofta direkt neka en ansökan om det framkommer vid kreditupplysning att betalningsanmärkningar finns.

Även om många långivare inte tillåter att du har en anmärkning när du söker låna pengar så finns det idag ändå bra chanser att få låna ändå. Det finns ett stort antal långivare som godkänner att du lånar trots anmärkning och det finns till och med de långivare som specialiserar sig på att låna ut just till folk som har betalningsanmärkningar. Länkar till sådana finns längst ner på denna sida.

Svårt att få lån - Projektanställning / annan ej fast anställning

Det är vanligt att banken kräver att du ska ha en fast anställning för att få låna pengar. Detta kan ibland innebära problem ifall du t ex har en lite annorlunda anställningsform. Om du är projektanställd eller har någon annan lite mer udda anställningsform kan detta alltså påverka dina chanser att få låna på ett negativt sätt. Du kan alltså få svårt att få lån även om du egentligen har det väldigt bra ställt ekonomiskt.

Ibland kräver långivaren bara att du har en viss minsta inkomst per år och då går det ju bra så länge som du tjänar pengar på din anställning. Ett tips är därför om du har t ex projektanställning att leta efter långivare som inte kräver fast anställning utan som istället kolla på hur mycket pengar du drar in totalt. Dessutom kan det ibland fungera att helt enkelt sätta sig ner och förklara för din bank hur det ligger till. Kan du visa att du har bra inkomster trots att du ej har en vanlig fast anställning kan du många gånger få ditt lån.

Svårt att få lån - Nystartat företag

En annan sak som kan påverka dina chanser att få låna är om du har startat ett företag nyligen. Banker och långivare ser det som att du är i riskzonen ifall du precis har startat företag då det finns en betydligt större risk för att du kommer att få problem ekonomiskt. Även om företaget går bra kan det bli svårt att få lån men som alltid är det en bra idé att sätta sig ner och plocka fram bevis på att ekonomin är god och att företaget går bra. Tänk på att långivare och banker ofta går att förhandla, pruta med och övertyga om man bara går till väga på rätt sätt. Har du en god ekonomi i botten brukar mindre problem som detta gå att trolla bort.

Ekonomi-portalen hjälper dig hitta lån trots betalningsanmärkningar

Freedom FinanceFreedom Finance
Freedom Finance är en låneförmedlare som förmedlar lån från andra banker och långivare. Detta innebär att du genom att skicka in en ansökan till dem kan få svar från många olika långivare och därmed välja det bästa alternativet. Är du ensam ansökare kan du låna upp till 60 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar. Har du en medsökande går det att låna upp till 100 000 kr.
Lendo Lendo
Lendo är ett annat alternativ för dig som vill använda en låneförmedlare. Det kostar här heller inget alls att utnyttja deras tjänst och du kan få hjälp att låna upp till 60 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar.
Bluestep BlueStep
Har du blivit nekad att låna pengar till en bostad av andra långivare är Bluestep en möjlig långivare att kolla upp. Bluestep har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut pengar till personer som annars har svårt att få låna pengar.
Marginalen Bank Marginalen Bank
Marginalen har ett lån som de kallar för Omstartslån. Med detta lån har de valt att inrikta sig på personer som har svårt att få låna av någon anledning som t ex betalningsanmärkning. För att bli godkänd krävs det antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman.

Vill du ringa till dem för att få svar på frågor eller kanske börja med ansökningsprocessen kan du göra det på nummer 010-108 97 37.

Följ oss på Facebook