Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Drulleförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

Drulleförsäkring är egentligen ett lite mer vardagligt namn på en Allriskförsäkring. Försäkringen skyddar mot oförutsedda och plötsliga olyckor av olika slag som du eller någon i ditt hushåll råkar ut för. Normalt är en drulleförsäkring en tilläggsförsäkring för din hemförsäkring som du kan välja att lägga till ifall du känner att du vill vara lite mer säker.

Namnet drulleförsäkring kommer ifrån att försäkringen skyddar mot klumpiga misstag och olyckor som man kan råka ut för. Några exempel är ifall du skulle råka spilla kaffe rakt över din dator eller ifall du råkar välta ner din tv när du dammar.

För att en drulleförsäkring ska gälla måste skadan vara helt och hållet oförutsedd. Det innebär t ex att du kan få ersättning ifall du av misstag spiller kaffe på din dator men inte ifall du med vilje häller vatten på datorn för att du tänker att det är ett bra sätt att rengöra den på.

Själva idén är alltså att skadan måste uppstå helt oväntat och ej med vilje. Du får ingen ersättning ifall en skada uppstår på t ex din dator för att du har varit slarvig eller ifall skadan kunde ha undvikits om du hade använt lite sunt förnuft. En drulleförsäkring är alltså till för den som är en drulle och råkar ha sönder något helt och hållet av misstag. Känner du att det finns en risk för att du eller någon annan i din familj kan råka ha sönder saker eller att det bara känns tryggare att veta att du är skyddad ifall någonting skulle inträffa kan du alltså fundera på att skaffa en Allriskförsäkring / Drulleförsäkring.

Det finns även drulleförsäkring för bilar hos vissa försäkringsbolag. Det fungerar på i princip samma sätt som när försäkringen tillhör en hemförsäkring bara att den gäller för bilen istället för sådant som är kopplat till hemmet. Ifall du skulle råka tanka fel bensin eller om du råkar spilla ut din kaffe etc kan du få ersättning så länge som du varit aktsam och så länge olyckan inte kunnat förutses etc.

En drulleförsäkring är som sagt en tilläggsförsäkring, ett tillval du kan göra för andra försäkringar. Det är något för den som vill vara skyddad mot oväntade saker, stora som små. Det är inte säkert att du kommer behöva en försäkring av den här typen men det är just vid de där speciella tillfällena som den kan vara bra att ha. Alla har vi väl någon gång spillt eller tappat någonting och undrat hur i helvete vi lyckades med denna bravad. Den som ser sin mobiltelefon ligga på botten av toaletten eller den som försöker hälla ut en halv kopp kaffe ur sin dators innandöme vet vikten av en drulleförsäkring eller önskar att de hade haft en.

Följ oss på Facebook