Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billig försäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

Självklart vill man gärna hitta en billig försäkring hellre än en dyr. Tack vare att det finns en ganska hälsosam konkurrens på marknaden för försäkringar går det ofta ganska bra att hitta billiga försäkringar bara man tar sig tid att undersöka och jämföra. Här ska du få lite bra tips och info som hjälper dig att hitta billiga försäkringar och vi ska dessutom gå igenom vad som kan göra en försäkring billig.

Hur avgörs priset på en försäkring?

När du går in på en webbsida som tillhör ett försäkringsbolag för att kolla hur mycket olika försäkringar kostar så märker du snabbt att inga priser står utskrivna. Detta beror på att försäkringar nästan aldrig har fasta priser som är samma för alla utan istället gäller att priset varierar beroende på vilka val du gör när du tecknar din försäkring. Dessutom spelar det en ganska viktig roll vem du själv är eftersom en försäkring är personlig och priset beror på faktorer som är direkt kopplade till dig.

För att få reda på hur mycket en försäkring kostar för dig måste du därför fylla i en del olika uppgifter. När du har fyllt i allt som är nödvändigt kan försäkringsbolaget skicka dig en offert där du kan se hur mycket försäkringen skulle kosta. När du ska hitta en billig försäkring kan du alltså behöva göra detta hos flera försäkringsbolag så att du har möjlighet att jämföra de olika försäkringarna och välja ut den bästa.

Du fyller i personuppgifter och lite andra viktiga uppgifter kopplade till dig. Utifrån dessa avgörs sedan hur mycket försäkringen kommer att kosta. Sådant som kan påverka priset är t ex var du bor någonstans, din ålder, hur många skadefria år du har och var någonstans du har eventuella andra försäkringar.

När du tecknar försäkringen (eller räknar ut priset) måste du göra en del val angående din försäkring. Dessa val avgör också delvis om din försäkring blir billig eller lite dyrare. Valen avgör ofta också hur mycket skydd du får av försäkringen. T ex måste du bestämma dig för om du vill ha en hög självrisk, en låg eller något som ligger i mitten. Självrisken är de pengar du själv måste betala t ex om din cykel blir stulen och du måste köpa en ny, innan dess försäkringen går in och betalar resten.

Ifall du väljer en hög självrisk och alltså behöver betala mer ur egen ficka när något inträffar, blir försäkringspremien (det du betalar varje månad eller år) lägre. På samma sätt blir premien högre om du väljer att ha en låg självrisk. Vad du väljer beror på vad du tycker känns bäst. Det finns normalt flera sådana val som kan påverka den totala kostnaden.

Andra tips för en billig försäkring

Det första tipset vi kan ge är att den försäkring som har allra lägst pris inte nödvändigtvis behöver vara den bästa. Ifall du får för dig att jämföra försäkringar är det viktigt att du jämför sådana som är så lika som möjligt. Se till att en försäkring hos ett försäkringsbolag inte innehåller betydligt bättre skydd, för då kanske det är ett klart bättre val även om den skulle vara dyrare. Man måste alltid försöka att väga priset på en försäkring mot hur bra skydd man får.

Ett riktigt bra tips när man vill ha en billig försäkring är att många försäkringsbolag har en ganska rejäl rabatt om man samlar sina försäkringar hos samma bolag. Denna "samla-försäkringar-rabatt" kan ligga på hela 20 % och då gör det en del på priset. Även om den försäkring du tittar på är billigare hos ett annat försäkringsbolag kan det ändå blir så till slut att det är mer ekonomiskt att teckna den på samma ställe som du har dina andra försäkringar. En del försäkringsbolag erbjuder även en liten rabatt om du tecknar försäkringen online, direkt via webbsidan. Det är ofta bara några hundringar men klart bättre än inget.

Intressanta webbsidor att besöka:

Billiga Försäkringar

Följ oss på Facebook