Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Kostnad för hemförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste hemförsäkringen!

När man letar efter en bra hemförsäkring är självklart kostnaden en viktig del. Att få en bra hemförsäkring är viktigt men den ska heller inte vara jättedyr och därför är det viktigt att man tar sig tid att titta runt och jämföra hemförsäkringar innan man gör sitt val. Hur tar man då reda på vilken kostnad man kommer att få för sin hemförsäkring och hur kan man påverka denna kostnad? Det ska vi ta upp i denna artikel så att du förhoppningsvis kan få lite hjälp med att hitta en billig försäkring.

Vad bestämmer din kostnad för en hemförsäkring?

När du ska teckna en hemförsäkring måste du först av allt välja vilket försäkringsbolag du vill ha. Alla försäkringsbolag har sina egna försäkringar med lite olika villkor och även priserna varierar, både uppåt och neråt. Ska du få ner din kostnad gäller det att välja ett försäkringsbolag som har en billig hemförsäkring men som samtidigt har vettiga villkor. Av detta skäl ska du börja med att jämföra försäkringar.

För att få reda på vilken kostnad som gäller för en viss försäkring måste du gå in hos de olika försäkringsbolagen och beräkna priset för hemförsäkringen. Detta gör du genom att fylla i en hel del olika uppgifter om dig själv och välja vad du vill att din försäkring ska innehålla. Kostnaden för din försäkring kommer att baseras på dessa uppgifter och val och du kommer sedan att få en offert från försäkringsbolaget som visar hur mycket du skulle få betala för just din hemförsäkring. Du kan göra likadant hos flera olika bolag för att hitta de försäkringar som är billigast. Glöm dock inte att kostnaden inte är allt utan även vad som ingår i försäkringen, service och annat sådant.

Bra tips för att få ner din kostnad för hemförsäkring

Ingen vill betala för mycket för någonting och detta gäller även försäkringar. Kan du få en hemförsäkring till en lägre kostnad så är detta bra, i alla fall så länge du inte behöver ofta kvaliteten i gengäld. Det finns ett antal tips som kan sänka kostnaden för din hemförsäkring.

Samla dina försäkringar - Genom att samla alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag kan du ofta spara en hel del pengar. Du kan få en ganska bra rabatt i många fall om du skaffar en hemförsäkring hos samma bolag som du har dina övriga försäkringar. Din kostnad för hemförsäkring blir lägre och du har dessutom lite enklare när du ska skadeanmäla osv då du bara behöver ha kontakt med ett enda försäkringsbolag.

Skaffa din försäkring på nätet - Många försäkringsbolag erbjuder en liten men ändå märkbar rabatt när du tecknar din försäkring direkt på deras webbsida. Det kan röra sig om 200 - 500 kr men det är pengar det också och din totala kostnad för hemförsäkring sjunker ju då, vilket aldrig är fel.

Förhandla och pruta - Det är inte säkert att du kan förhandla dig till bättre priser men det är klart värt ett försök. Diskutera igenom situationen med försäkringsbolaget så kanske du kan förhandla ner priserna lite. Det är stor konkurrens mellan försäkringsbolagen och de vill alla ha dig som kund, vilket innebär att du sitter i en bra förhandlingsposition.

Tilläggsförsäkringar - Tycker du inte att det vanliga skyddet i din hemförsäkring är bra nog kan du lägga till ytterligare skydd via så kallade tilläggsförsäkringar. Där finns t ex den klassiska allriskförsäkringen (drulle) och även utökad reseförsäkring, golfförsäkring och en hel del annat. Dessa försäkringar kommer att innebära en högre kostnad för din hemförsäkring men ger istället mer skydd. Vill du sänka din kostnad kan du istället välja att hoppa över tilläggsförsäkringar. Du kan även sänka din kostnad genom att välja en högre självrisk för din försäkring, och på samma sätt höja kostnaden genom att välja en lägre självrisk.

Följ oss på Facebook