Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Bästa försäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

När man letar efter en försäkring är det inte speciellt konstigt om man vill hita bästa möjliga försäkring. Frågan är ju dock vad detta innebär. Är bästa försäkringen den som är billigast eller den som har bäst villkor? Är det också viktigt att man har sin försäkring hos ett bra försäkringsbolag som har en duktig och väloljad kundservice som tar hand om en ifall man råkar ut för någonting?

Jag skulle vilja säga att alla dessa saker är viktiga och att den bästa försäkringen är den som kan hitta en bra balans mellan pris och villkor. Plus att man gärna vill teckna försäkringen hos ett försäkringsbolag som man gillar.

Att hitta en billig försäkring

Billiga försäkringar är ju givetvis en fråga om något relativt. En försäkring kan vara billig i förhållande till en annan försäkring som ger i princip samma skydd men det är inte säkert att priset är jättelågt för den sakens skull. Försäkringar kan många gånger vara aningen dyra men de som har råkat ut för en krock med bilen eller som fått sitt hus förstört etc och som varit försäkrade vet att det är värt pengarna. Dessutom får du mycket trygghet för pengarna när du tecknar en försäkring.

Vill du hitta en billig försäkring gäller det helt enkelt att jämföra olika likvärdiga försäkringar mot varandra. Eftersom alla försäkringsbolag finns på Internet nu för tiden är detta faktiskt inte så svårt. Du behöver bara gå in på deras webbsidor, leta reda på rätt typ av försäkring och fylla i din information, så får du en offert. På offerten kan du se hur mycket du måste betala. Tänk på att villkoren för försäkringar kan variera en del och att du ska jämföra försäkringar med så lika villkor som möjligt för att det ska vara rättvist.

För dig som tycker att det är smidigare att slippa jämföra på egen hand finns det olika tjänster som hjälper dig med detta, t ex Insplanet. Där fyller du helt enkelt i din information en enda gång och får sedan upp offerter från ett antal olika försäkringsbolag som är samlade under samma tak. Du kan sedan välja den som ger det bästa priset eller den som du tycker känns bäst. Att skaffa sin försäkring på det här viset är smidigt och hjälper dig att hitta bästa försäkringen.

Att hitta bäst villkor för sin försäkring

Det är inte bara priset som gör en försäkring bra eller dålig. Du kan hitta en billigare försäkring med sämre villkor, men det gör den inte bättre. Det du måste göra är att fundera på vad just du har för behov och vad du känner att du vill ha för nivå på ditt skydd. Man bör kolla villkoren så noga som möjligt så att man vet vad som ingår och vad som inte ingår. Detta är också viktigt när man jämför försäkringar eftersom två försäkringar som kostar lika mycket inte nödvändigtvis behöver ha exakt samma villkor. Då är bästa försäkringen den som har bäst villkor.

När du jämför försäkringar är villkoren givetvis en stor del. Ifall en bilförsäkring täcker alla glasskador medan den andra bara täcker vissa glasskador under särskilda omständigheter måste du givetvis fundera på vad detta betyder för dig. Kostar de lika mycket kanske det är enkelt att säga att den bästa av de två är den med bäst villkor för glasskador men kostar den med bäst villkor mer måste du ju avgöra om det är värt den extra kostnaden eller inte.

Det är alltid en fråga om att väga pris mot kvalitet när man köper någonting. Är man beredd att betala lite mer för en bättre produkt eller tycker man att priset är viktigare. Har man två likvärdiga produkter är valet ganska lätt men ofta finns det skillnader och dessa får man utvärdera bäst man kan. Men när man blir kund någonstans är det inte bara produkten som avgör utan även service och liknande. Detta är en sista del som man bör väga in åtminstone lite. Vill man ha den bästa möjliga försäkring ska man ta sig tid att utvärdera både pris, kvalitet och försäkringsbolag.

Följ oss på Facebook