Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Bilförsäkring online

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste bilförsäkringen!

Internet har gjort många saker enklare. Ifall du är intresserad av att skaffa en bilförsäkring kan du även göra detta online. Det finns dessutom många andra relaterade saker som du kan göra online när det gäller bilförsäkringar, allt ifrån att kolla upp information och jämföra olika försäkringar till att begära offerter. Här får du lite bättre koll på vad du kan göra när det gäller bilförsäkring online och vilka fördelar detta kan innebära.

Skaffa din bilförsäkring online

Alla försäkringsbolag som är nåt att ha har egna webbsidor nu för tiden. Där kan du hitta mycket information och du kan dessutom nästan alltid teckna en bilförsäkring direkt online. För att göra detta fyller du i all den information som försäkringsbolaget kräver av dig. Det kan vara allt ifrån personnummer till registreringsnummer på bilen du vill försäkra men även en hel del andra frågor om dig, t ex hur länge du varit fri från olyckor och liknande.

I samband med att du fyller i dessa uppgifter kan du även få ut en offert där du kan se hur mycket din bilförsäkring kommer att kosta. Här är det läge att bestämma sig om man verkligen vill försäkra bilen hos detta bolag eller kolla vidare.

Glöm inte att läsa alla villkor och kolla upp priser innan du skickar in din ansökan på riktigt. När du väl har gjort detta är du bunden till ett avtal och har alltså tecknat en försäkring med det försäkringsbolaget. Vill du kolla upp information ska detta göras i förväg så att du vet vad du får och hur mycket det kostar. Det går självklart att byta försäkringsbolag senare men det är trevligare att få det rätt från början.

Jämför bilförsäkring online

En av de riktigt bra sakerna med Internet är att du kan komma åter mängder av information riktigt enkelt. Alla försäkringsbolag har egna webbsidor där de har information om sina försäkringar och möjlighet att begära in uppgifter om t ex priser och annat intressant. Detta innebär att du kan jämföra olika bilförsäkringar online och på så vis hitta de billigaste bilförsäkringarna och de med bäst villkor.

För att jämföra priser på en bilförsäkring behöver du begära in en offert ifrån försäkringsbolagen. Försäkringspremien (alltså hur mycket du får betala för din försäkring) avgörs nämligen ifrån fall till fall och beror på vilken bil du vill försäkra, hur tryggt ditt område är och hur du är som äger bilen (hur länge du har haft körkort osv) plus lite annat.

För att försäkringsbolaget ska kunna säga hur mycket du ska betala för din bilförsäkring måste de hämta in uppgifter och av detta skäl måste du alltså begära en personlig offert. Detta kan du göra online i många fall vilket är väldigt smidigt och innebär att du snabbt kan se hur mycket det skulle kosta hos ett specifikt försäkringsbolag.

Tips för att spara pengar på din bilförsäkring online

Det finns några bra tips som gör att du kan spara en del pengar. En del tips är mer konkreta och kan spara dig pengar rakt av medan andra är lite mer långsiktiga eller luddiga och dessa får du försöka tänka på i ett lite större perspektiv. I vilket fall kan du med lite tur spara pengar.

Rabatt när du tecknar bilförsäkring online - Många försäkringsbolag brukar ha en liten rabatt på sin försäkring när du tecknar den online. Detta är ofta inte ett jättebelopp utan några hundralappar på sin höjd. Det är ju dock hundralappar som kan spenderas på något roligare.

Jämför bilförsäkringar - Att jämföra online är som sagt mycket effektivt. Ifall du har en ny och dyr bil finns det mycket pengar att spara. Du kan med lite tur spara över 10 000 kr per år på att välja rätt bilförsäkring. Dessutom ska du inte bara jämföra första gången du tecknar en försäkring utan även när det är dags att förnya försäkringen. Det som var billigast igår behöver inte vara billigast idag.

Samla försäkringarna - Du ska givetvis kolla runt online och jämföra försäkringsbolag när du ska teckna en bilförsäkring men glöm inte att kolla extra noga på det försäkringsbolag du redan har. Det är nämligen så att du ofta kan få en billigare försäkring om du samlar många försäkringar på samma ställe. Mängdrabatt helt enkelt. Definitivt värt att kolla upp.

Följ oss på Facebook