Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Företagsförsäkring - Allmänt

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

Som företagare är det viktigt att ha försäkringar som täcker in ditt företag, dig själv och dina anställda. Ifall du inte är skyddad kan en olycka av något slag eller annan oväntad händelse leda till stora problem om du inte har ett vettigt försäkringsskydd.

En företagsförsäkring är ett antal försäkringar som täcker in de största riskerna för dig, ditt företag och dina anställda så att du klarar dig ifall olyckan är framme. Företagsförsäkringar kostar lite pengar men är samtidigt en säkerhet som är bra att ha och som ger trygghet för dig och dina anställda.

En företagsförsäkring är oftast skräddarsydd

Eftersom det finns så många olika sorters företag som jobbar inom väldigt varierande områden och utsätts för helt olika risker så går det inte att sälja en enda företagsförsäkring som gäller för alla. Hur din försäkring ser ut beror helt på vad du har för slags företag, hur stort det är, ifall du har anställda och vilka risker dessa anställda utsätts för osv.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder företagsförsäkring men det handlar nästan alltid om att skräddarsy en lösning som passar just ditt företag. Du bygger ett paket med försäkringar som täcker upp allt det grundläggande men som även täcker in risker som är specifika för just din bransch och ditt företag. När du ska teckna din företagsförsäkring är det viktigt att du går igenom vad som är specifikt för dig och vad du behöver försäkra dig emot.

Sådant som är du kan fundera på är t ex:

  • Hur stort är mitt företag och hur många anställda har jag?
  • Vilken bransch är jag verksam inom?
  • Vilka specifika risker finns i min bransch?
  • Vilka risker utsätts mina anställda för?
  • Har mitt företag några viktiga tillgångar?
  • Vilka risker finns det för företagets tillgångar?
  • Vilka försäkringar kan jag tänkas behöva?

Det finns självklart ännu fler frågor att ställa sig själv men i första hand gäller det att få en grundläggande idé och att kanske inse att det finns fler risker än man först trott. Varje anställd du har och varje viktig tillgång i ditt företag, vare sig det är en lokal, ett fordon eller verktyg som behövs för att verksamheten ska fungera, behöver troligen någon slags försäkringsskydd.

För att du ska få ett bra och heltäckande skydd från din företagsförsäkring behöver du plocka ihop alla bitar som just ditt företag behöver. För att göra det räcker det oftast inte med att själv ställa sig några frågor utan bäst är att kontakta försäkringsbolagen för att få en idé om vad som krävs. De flesta försäkringsbolag vet vad ett företag inom en viss bransch behöver och genom att ställa frågor till dig om din verksamhet kan de få en bra överblick och berätta vilka försäkringar du kan ha nytta av. Kontakta gärna ett (eller flera) försäkringsbolag och be om en offert.

Mer om företagsförsäkringar

Det är inte lätt att på egen hand bedöma alla risker och se behovet av försäkringar inom företaget. Det är bra att kontakta ett försäkringsbolag och föra en dialog där man berättar om sitt företag och får förslag på vilka försäkringar som kan vara bra att ha.

För dig som vill läsa mer om vilka försäkringar som kan tänkas ingå i en företagsförsäkring och vilka försäkringar som kan vara bra som grund finns artikeln Företagsförsäkring - Vad ingår? här på Ekonomi-portalen.

Följ oss på Facebook