Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Reseförsäkring - Gravid

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste reseförsäkringen!

En reseförsäkring ingår normalt i din vanliga hemförsäkring. Du och alla som är folkbokförda på samma adress kan ta del av reseförsäkringen ifall det finns en hemförsäkring. Detta innebär att ifall en person i familjen har tecknat hemförsäkring så är alla i familjen som bor på samma plats inkluderade. Reseförsäkringen ger dig ersättning ifall du skulle bli sjuk eller skadad när du är ute och reser, men ifall du är gravid gäller lite andra regler.

Långt ifrån alla försäkringsbolag ger ersättning för problem som är relaterade till graviditeten när du är ute och reser. I vissa fall kan du får ersättning för läkarvård etc som krävs ifall du blir dålig till följd av att du är gravid men ifall du planerar en resa är det alltid en väldigt bra idé att kontakta ditt försäkringsbolag (där du har din hemförsäkring) och fråga vad som gäller för just deras försäkring.

Det finns vissa försäkringsbolag där du har skydd när du är gravid, även om de större försäkringsbolagen inte alltid täcker in detta. Ifall du har fått reda på att din vanliga reseförsäkring inte ger dig det skydd du vill ha kan det vara en idé att kolla på andra reseförsäkringar där du har ett ordentligt skydd som gravid och där det är klart utskrivet vilket skydd som erbjuds.

När gäller min reseförsäkring - gravid?

För det första är det bra att veta att du oftast bara kan försäkra dig fram till en viss tidpunkt i graviditeten. Normalt är t ex att ditt skydd slutar att gälla när du har nått vecka 32 eller liknande. Efter detta anses det troligen vara mer riskabelt att ge sig ut på en resa när man är gravid och därför är man inte lika förtjusta i att erbjuda försäkring för sådant som kan inträffa efter det.

Inte alla saker är heller inkluderade i en reseförsäkring - gravid och det är bra att tänka på detta när man är på resande fot. En bra regel är att om du föder ditt barn utanför Sverige kan detta innebära kostnader som försäkringen inte täcker. T ex brukar vård av för tidigt fött barn inte ingå.

Ska du flyga någonstans brukar flygbolagen själva ha regler för när man får flyga om man är gravid. Efter man nått en viss vecka kanske man inte får flyga eftersom riskerna är klart större. Du kan kontakta det flygbolag du funderar på att resa med för att ta reda på vilka gränser de har för gravida ombord. Om du flyger och flygplanet tvingas ändra sin färdplan på grund av komplikationer med din graviditet så kommer detta troligen inte att täckas av din försäkring.

Gravidförsäkring kan ge mer skydd

Många försäkringsbolag erbjuder vad som kallas för en gravidförsäkring. Vad som ingår i denna kan variera lite mellan olika försäkringsbolag men en gravidförsäkring ger allmänt skydd för dig när du är gravid och ofta även ett visst skydd för ditt barn efter att det har fötts. Gravidförsäkringen gäller i hela världen men samtidigt är det vissa saker som bara gäller i Sverige eller i Norden. Det är t ex oftast ingen bra idé med förlossning utanför Sverige om man vill ha ersättning för kostnaderna.

Följ oss på Facebook