Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Jämför försäkringar

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

Marknaden för försäkringar är stor och det finns många försäkringsbolag som vill ha en del av kakan. För oss konsumenter betyder det att det finns mycket att välja på och att vi ofta kan spara en del pengar på att hitta det bästa alternativet. Det är alltså i de flesta fall en bra idé om man jämför försäkringar innan man bestämmer sig vilken man vill ha. Här får du lite bra information och tips om hur du bäst jämför försäkringar och vad som kan vara värt att tänka på.

Bra att veta när du jämför försäkringar

Att teckna en försäkring skiljer sig lite från att köpa t ex en bil eller någonting annat eftersom en försäkring inte har ett bestämt pris. Ska du köpa bil kan du oftast helt enkelt kolla runt och se vilken handlare som har den billigaste bilen av just den modell du är ute efter, men med försäkringar blir det lite annorlunda. En försäkring kan nämligen variera i pris både beroende på vad du gör för val när du tecknar den och beroende på dig själv.

För att kunna jämföra försäkringar på ett vettigt sätt behöver du dock få fram prisuppgifter som visar hur mycket en viss försäkring skulle kosta hos ett visst försäkringsbolag. Om du vill ha dessa uppgifter måste du ta dig tid att fylla i ett formulär och begära en offert från försäkringsbolaget. Genom att fylla i en del uppgifter så kan försäkringsbolaget räkna ut hur mycket just din försäkring skulle kosta och du kan sedan använda de uppgifterna för att jämföra med andra försäkringsbolag i jakten på en bra och billig försäkring.

Först och främst kan priset på en försäkring variera beroende på de val du gör när du tecknar försäkringen. Du kan själva påverka priset på din försäkringspremie genom att designa din försäkring så att den passar dig. Du kan exempelvis ofta välja om du vill ha en låg självrisk, en hög självrisk eller någonting i mitten. Beroende på vad du väljer kommer priset antingen att gå upp eller ner. På samma sätt kan även andra val påverka priset, t ex om du vill ha några tilläggsförsäkringar. Ju bättre skydd du vill ha ju mer kommer du att få betala varje månad / år.

Den andra faktorn som spelar in när priset bestäms är du själv. Det är nämligen så att en försäkring är individuell och baseras på saker som är kopplade direkt till dig. Detta kan vara hur gammal du är, var du bor, hur många skadefria år du haft fram till när du vill teckna försäkringen och ifall du har andra försäkringar hos samma bolag. Allt detta kan påverka hur dyr din försäkring blir.

Andra saker som påverkar priset på din försäkring

När du letar efter en bra och billig försäkring och försöker jämföra olika försäkringar är det viktigt att du inte glömmer bort viktiga saker som kan bli avgörande för vilken försäkring som är billigast. Det finns en del saker som påverkar priset mycket eller bra lite grann men som ändå kan få en avgörande betydelse när det slutligen är dags att göra sitt val.

Något som kan spela en ganska stor roll på det slutliga priset är att många försäkringsbolag erbjuder en rabatt när man samlar alla sina försäkringar hos dem. Du kan få kanske 20 % lägre pris på din försäkring om du redan har dina andra försäkringar hos samma bolag, vilket blir ganska mycket pengar när du sedan jämför försäkringar. I många fall kan det alltså bli så att det är allra bäst att teckna en försäkring hos samma försäkringsbolag som du redan har, så länge du nu inte vill byta just för att du tycker att de är dåliga.

Någonting annat som kan vara värt att tänka på är att man i flera fall kan få en liten rabatt om man tecknar en försäkring via Internet. Om du sköter allting via försäkringsbolagets webbsida kan du få försäkringen ett par hundralappar billigare. Det är inga jättestora pengar det handlar om men det kanske kan vara avgörande om du står och väger mellan två försäkringsbolag och det är ju aldrig fel att spara pengar när det är möjligt.

Slutligen är det alltid ett bra råd att prata med sitt försäkringsbolag och kanske försöka förhandla lite eller pruta. Detta funkar extra bra om du redan tidigare har många försäkringar hos samma bolag. Eftersom du är kund och försäkringsbolagen tjänar pengar på dig har du alltid en ganska bra utgångspunkt och det gör att det inte alls är omöjligt att förhandla fram ett lite bättre pris eller kanske få med nån tilläggsförsäkring till ett rabatterat pris. Detta är något man inte ska glömma bort när man jämför försäkringar.

Följ oss på Facebook